Симетрична вогнева відповідь наших військових частин

Станом на 07.00 27.04.2015 року обстановка на Луганському напрямку кардинальних змін не зазнала та залишалася складною. Відмічалося збільшення кількості провокаційних обстрілів бойовиками вогневих позицій ЗС України. У районі Новотошковки відзначалися спроби терористів вести наземну та повітряну розвідку (за допомогою БПЛА і наземних ДРГ ) в тактичному ланці. Зросла чисельність спостережних пунктів бойовиків на передньому краї, фіксується значна кількість груп коректувальників артилерійського вогню. Зафіксовано появу в «прифронтових районах» т.з. «ЛНР» підрозділів артилерійської розвідки регулярних російських військ.

У порушення Мінських угод щодо встановлення режиму припинення вогню бойовики т.зв. Новоросії здійснили 13 провокаційних обстрілів вогневих позицій ВОП та РОП ЗС України. Тричі – зі стрілецької зброї, 6 разів – з автоматичного гранатомету АГС-17 та 4 обстріли було здійснено з зенітної установки  ЗУ-23-2.

2 обстріли було здійснено з напрямку СМІЛЕ, 4 – з напрямку СОКІЛЬНИКИ, де також працював ворожий снайпер. Найбільша кількість обстрілів – 7 була спрямована в бік м. ЩАСТЯ з напрямку ВЕСЕЛА ГОРА. Зокрема із зенітних установок та автоматичних гранатометів терористи обстрілювали ВОП ЗС України в районі мосту на південному сході міста та ТЕС. Також о 22.05 декілька хаотичних пострілів було здійснено терористами в бік м. ЩАСТЯ.

Втрат особового складу ЗС України не допущено. Даних щодо втрат з боку мирного населення не надходило. За аналогічний період минулої доби було зафіксовано 3 обстріли. Кількість обстрілів збільшилась на 10.

В зоні відповідальності сектору минулої доби було зафіксовано 10 прольотів ворожих БПЛА в напрямках н.п. ТРЬОХІЗБЕНКА, КУРЯЧІВКА, СТАРОБІЛЬСЬК, КРИМСЬКЕ. ЧМИРІВКА.

Терористичними угрупуваннями т.зв. «ЛНР» нарощувалося бойове угруповання. Вздовж усієї лінії зіткнення переміщувалася військова техніка та особовий склад, накопичувалися боєприпаси та матеріально-технічні засоби. Ешелони з військовою технікою, зокрема БМП, танками, автомобілями, вертольотами прибували з території РФ. Терористами проводилися роботи щодо фортифікаційного обладнання позицій на тимчасово контрольованій НЗФ т.зв. «ЛНР» території України.

Підрозділи ЗС України виконували завдання по охороні та обороні базових таборів, блокпостів, взводних та ротних опорних пунктів, спостерігали за діями противника, у разі необхідності давали симетричну вогневу відповідь. Роботи з нарощування системи інженерних загороджень в смузі відповідальності сектору виконувалися інженерними загонами спільно з обласними будівельними організаціями.

З особовим складом резервів сектору проводилися заняття з бойової підготовки. Резерви сектору до виконання завдань за призначенням готові.

 

Руслан Ткачук, Володимир Корніяка, офіційний сайт речника АТО в Луганській області

Последние комментарии