Професіонали передової

Професіонали передової

25 квітня підрозділи РХБ захисту сектору «А» провели на полігоні, де вдосконалювали свої професійні навички екіпажі димових машин.

Кожен підрозділ Збройних Сил по-своєму особливий, кожен має досконало володіти своєю справою, любити її, щодня наполегливо вдосконалювати свій професіоналізм.

З метою вдосконалення професійних навичок, вправи з аерозольного маскування, обслуговування та ремонту своєї бойової техніки відпрацювали на полігоні в околиці міста Старобільська військовослужбовці підрозділу РХБ захисту сектору «А» під керівництвом начальника оперативного забезпечення сектору «А» полковника Юрія Оніщука. Офіцера, який за свою багаторічну службу завдяки власному бойовому досвіду виховав не один десяток фахівців РХБ захисту, і тут під час антитерористичної операції ділиться ним зі своїми підлеглими.

Двома машинами ТДА-2М у супроводі двох БРДМ-2РХ військовослужбовці вирушили на полігон, де відпрацювали тактичні дії з постановки димової завіси. Димопуски проводилися як у статичному положенні – для умовного приховання своїх вогневих позицій від противника, так і у русі – для прикриття від противника колони техніки, що рухається у визначеному напрямку.

Після успішного виконання екіпажами машин усіх запланованих вправ полковник Юрій Оніщук разом із колегами проаналізував дії підлеглих та надав відповідні вказівки щодо усунення виявлених недоліків. Яких, до речі, за словами самого керівника, було зовсім небагато. Тож дії екіпажів було оцінено н «добре».

 – У нашій справі кожен повинен виконувати свої обов’язки лише на «добре» чи на «відмінно», — зауважив після завершення навчань полковник Юрій Онищук. – Адже ціна будь-якої, навіть найменшої помилки у РХБ захисті – це життя людей!

 

Володимир Корніяка,  із зони АТО, офіційний сайт речника АТО в Луганській області

Последние комментарии