Турбуючі обстріли наших позицій

Станом на 7-му годину ранку 25 квітня 2015 року обстановка на Луганському напрямку в смузі відповідальності сектору «А» залишалася напруженою та важкопередбачуваною. Зберігалася загроза будь-якої миті відновлення бойовиками НЗФ т.зв. «ЛНР» активних бойових дій. Всі підрозділи сектору «А» знаходилися у готовності до відбиття терористичних атак. 

Про це повідомляє сайт речника АТО в Луганській області.

У порушення Мінських угод в частині дотримання «режиму тиші», впродовж світлої пори доби бойовики т.зв. «ЛНР» здійснювали 5 хвилинні «турбуючі» обстріли вогневих позицій ЗС України.

Усього було здійснено 4 обстріли ВОП та РОП ЗС України зі стрілецької зброї та зенітних установок ЗУ-23-2 з напрямків СЛОВЯНОСЕРБСЬК, СМІЛЕ та ВЕСЕЛА ГОРА.

За аналогічний період минулої доби також було зафіксовано 4 обстріли. Кількість обстрілів не змінилася.

Втрат особового складу ЗС України не допущено. Втім, при перевірці інженерних загороджень базового табору підірвався на розтяжці невідомого походження начальник інженерної служби одного з підрозділів сектору. Він отримав травми середньої важкості. Військовослужбовцю була надана перша медична допомога та доставлено у військовий шпиталь м. Сватове.

В смузі відповідальності сектору «А» спостерігалося 5 розвідувальних прольотів ворожих БПЛА в районах СЛОВЯНОСЕРБСЬКА, СТАРОБІЛЬСЬКА, НОВОАЙДАРА, ЩАСТЯ, ТЕПЛОГО.

Підрозділи сектору «А» виконували завдання по охороні та обороні базових таборів, блокпостів, взводних та ротних опорних пунктів, спостерігали за супротивником. Інженерні загони сектору спільно з обласними будівельними організаціями нарощували систему інженерних загороджень: викопували капоніри, траншеї, прокладали колонні шляхи.

Загальновійськові резерви, резерв негайного реагування, артилерійський та протитанкові резерви сектору «А» до виконання завдань за призначенням готові. З особовим складом резервів проводилися відповідні тренування.

Продовжувалося приховане переміщення військової техніки терористичними угрупуваннями т.зв. «ЛНР». Накопичувалися боєприпаси, матеріально-технічні засоби та паливо-мастильні матеріали. Бойовики нарощували чисельність свого угруповання вздовж усієї смуги зіткнення.

В районі ТЕПЛОГІРСЬКА проводилися навчання бойовиків по відпрацюванню захоплення блокпостів. До навчання залучено танки, РСЗВ, САУ та особовий склад.

Відмічена активізація ДРГ бойовиків, з метою здійснення диверсій у глибокому тилу українських військ

Последние комментарии