Завдяки принциповій позиції прокуратури Луганщини арештовано майно на суму понад 38 млн грн, які планувалося витратити на фінансування тероризму

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами вчинення замаху на фінансування тероризму (ст. 258-5 КК України).

Встановлено, що представники незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР» з метою фінансування терористичної діяльності намагалися реалізувати 2400 тонн вугілля вартістю майже 2 млн грн, а також тепловоз вартістю понад 36 млн грн.

У ході досудового слідства Сєверодонецьким міським судом необґрунтовано відмовлено у задоволенні клопотань слідчих про арешт вилученого майна (тепловоза та вугільної продукції), що знаходиться на території, тимчасово підконтрольній «ЛНР».

Завдяки внесенню апеляційних скарг на ухвали слідчого судді прокуратурою Луганської області та принциповій позиції під час їх розгляду, апеляційним судом Луганської області скасовано ухвали Сєвєродонецького міського суду про відмову в арешті майна та накладено арешт на майно на загальну суму понад 38 млн грн.

Наразі виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до вчинення правопорушення.


Прес-служба прокуратури Луганської області

Последние комментарии