Відкрита виставка «Жіночих рук прекрасне творіння»

Відкрита виставка «Жіночих рук прекрасне творіння»

Вже багато років поспіль міська публічна бібліотека для дорослих підтримує дружні стосунки з майстринями декоративно-ужиткового мистецтва клубу «Вдохновение». Ось і в ці прохолодні та дощові квітневі дні в залі дозвілля та творчості нашої бібліотеки враз стало затишно й тепло. З Благовіщення і до кінця місяця тут буде діяти виставка-хобі наших майстринь «Жіночих рук прекрасне творіння».

Краса заполонила бібліотеку. Читачі та гості нашого міста у захваті. На стінах – вишиті великодні композиції, молитви, серветки, сорочки, диво-квіти і рушники. На святково прибраних столах різноманітні вироби зачаровують своєю казковою красою малечу. До уваги відвідувачів ляльки-мотанки від Веснянки  до Купавки, писанки виконані в стилі оригамі і задекоровані декупажем, ангели та інше.

Кожна робота не просто майстерно виконана, а є оберегом, свідком історії не тільки  українського народу, а й інших країн. Одна робота краща від іншої за своїм орнаментом, кольором, технікою виконання, гармонією.

Кажуть, душу можна рятувати не тільки в церкві. Розглядаючи звичайні рушники, розуміючи яка філософія, який зміст закладений в візерунки, люди, які вже відвідали нашу виставку, відзначили, що ця краса примушує задумуватися над життям. Адже в кожній роботі відчувається часточка душі майстра.

І дуже тішить  те, що в наш час, охоплений бурхливим політичним життям, наші майстрині відроджують давні орнаментальні символи, традиційні форми і колористику, яка притаманна нашому народу з сивих прадавніх часів. Це все свідчить, що наша історія живе і відтворюється, люди її продовжують і вкладають щось нове і красиве у майбутнє. Такі ж виставки, мов криниця. Хочеться аби їх цілющої води вистачило на всі покоління. А нашим майстриням – керівнику  К.П. Толстоп’ятенко та колегам Г.Г. Галкіній, В.І. Остапенко, О.М. Таранник, Т.К. Голованчук, Л.І. Краснощоковій – найкращі побажання від шанувальників, творчої наснаги та добробуту. 

 

О. Абраменко, бібліотекар сектору літератури з мистецтва

Последние комментарии