На Луганщині виявлено фінансування незаконних збройних формувань

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в Луганській області за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 258-5 КК України за фактом вчинення замаху на фінансування тероризму.

Встановлено, що співробітниками СБУ на території Попаснянського району Луганської області затримано залізничний потяг, який транспортував амоній сульфат у кількості понад 100 тонн з окупованої бойовиками території. Посадові особи підприємства намагались вивезти речовину прихованим шляхом на територію, підконтрольну українській владі з метою його подальшої реалізації.

Отримані від реалізації кошти планували використати на господарську діяльність підприємства, сплату «податків» терористичної організації «ЛНР» та фінансування незаконних збройних формувань.

Наразі виконуються слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин правопорушення та осіб, причетних до його вчинення.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-5 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.



Прес-служба прокуратури Луганської області 

Последние комментарии