Пройшов другий етап Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН

Пройшов другий етап Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН

Основними завданнями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт Малої академії наук України є виявлення і підтримка обдарованої учнівської молоді, залучення її до науково-дослідницької та експериментальної роботи, виховання в учнів самостійності, наполегливості, вміння обстоювати власну думку, формування активної громадянської позиції.

На базі Рубіжанської спеціалізованої середньої школи №2 проходив обласний етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, в якому взяли участь учні – члени Сєвєродонецької міської філії Луганської Малої академії наук учнівської молоді.

Талановитих школярів, їхніх батьків і наукових наставників привітали начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Тетяна Миколаївна Ткачова, директор Луганської Малої академії наук учнівської молоді Олена Юріївна Бардаш, голови журі наукових відділень.

Було зазначено, що II етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН – це результат щорічної інтенсивної, скрупульозної праці учнів, учителів, наукових керівників. У сьогоднішній непростий час приємно відзначити те, що поступ усе ж таки є: з’являються нові теми, нові підходи, здійснюється пошук. А сам процес пошуку – це колосальна позитивна річ, що змушує учнів концентруватися, вчитися і розвиватися як у науці, так і у навчанні. Зокрема, важливим моментом є отримання досвіду публічного виступу під час захисту роботи.

Вихованці СМФ ЛОМАНУМ прийняли участь у захисті науково-дослідницьких та науково-технічних робіт у 5 секціях трьох наукових відділень. На думку членів журі, рівень учнівських робіт є достатньо високим. Серед конкурсантів журі обрало найкращих

На базі Сєвєродонецького міського центру дитячої та юнацької творчості відбулося урочисте нагородження переможців XXI обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких та науково-технічних робіт учнів-членів Малої академії наук України 2015 року. Учні Сєвєродонецька стали переможцями у наукових відділеннях технічних наук, фізики та астрономії, їх результат найкращій також у науковому відділенні літературознавства.

Переможцями II етапу конкурсу-захисту від Сєвєродонецька стали чотири школярі. Учень II класу СЗШ №20, вихованець станції юних техніків, у науковому відділенні технічних наук Денис Головко посів беззаперечне І місце. Десятикласник навчально-виховного комплексу НАУКМА, вихованець станції юних техніків Володимир Бучакчійський у науковому відділенні технічних наук став переможцем і посів III місце. Науковим керівником цих учнів є директор станції юних техніків Віктор Іванович Дробицький.

 Свій вклад у підготовку учнів з базової дисципліни зробила учитель фізики навчально-виховного комплексу НАУКМА Олена Григорівна Костоглодова.

Учениця 11 класу СЗШ №6 Діана Адамова посіла III місце в секції астрономія та астрофізика з роботою «Сонячно-земні зв’язки та їх вплив на астрономічні параметри Землі та здоров’я людей» у науковому відділенні фізики та астрономії. Протягом кількох років учениця досліджувала цю тему, супроводжувала її дослідження науковий керівник Ніна Миколаївна Шилова, учитель фізики СЗШ №6.

Десятикласниця Сєвєродонецької гуманітарно-естетичної гімназії Анастасія Нагорна перемогла в секції «Українська література» наукового відділення літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства. Її робота «А ви були під золотим дощем?» (на матеріалі поетичної творчості Зінаїди Воротинцевої) була високо оцінена. Анастасія посіла в області III місце.

Вихованці станції юних техніків –  учень 10 класу навчально-виховного комплексу Адріан Куманікін та учень 10 класу Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею Михайло Циганок гідно виступили та набули досвіду участі у такому престижному конкурсі на обласному рівні. Юні таланти Сєвєродонецької міської філії Луганської Малої академії наук учнівської молоді готові змагатися за призові місця з юними науковцями з усієї України. То ж побажаємо їм успіху!

 

Источник: sed-rada.gov.ua

Последние комментарии