Прокуратурою міста заявлено 4 позови до Господарського суду про стягнення заборгованості за оренду комунального майна

Статтею 121 Конституції України на прокуратуру України, як на єдину систему, покладається представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених законом.

Відповідно до ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру» прокурор самостійно визначає підстави для представництва в суді.

Підставою представництва в суді інтересів держави є наявність порушень або загрози порушень інтересів держави.

Представляючи в господарському судочинстві інтереси громадянина або держави, прокурор реалізує конституційні положення, закріплені в статті 3, 13 Основного Закону, відповідно до яких держава зобов’язана забезпечувати захист прав і свобод громадян, а також усіх суб’єктів права власності та господарювання.

Ненадходження коштів за оренду комунального майна – є прямим порушенням інтересів держави, та не сприяє своєчасному надходженню платежів в місцевий бюджет.

В поточному році прокуратурою міста з метою захисту інтересів держави та наповнення місцевого бюджету заявлено 4 позови до Господарського суду про стягнення заборгованості за оренду комунального майна на загальну суму 177 тис.грн., розірвання договорів оренди з недобросовісними орендарями та повернення до комунальної власності орендованих приміщень.

 

Я.Наконечникова, старший прокурор прокуратури 

Последние комментарии