Засідання регіональної Дорадчої ради з питань енергоефективності та енергозбереження Луганщини

Засідання регіональної Дорадчої ради з питань енергоефективності та енергозбереження Луганщини

Захід організовано Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України за фінансової допомоги Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) у рамках проекту «Енергоефективність в громадах», що впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

У засіданні взяли участь представники керівництва міста Сєвєродонецька, Департаменту житлово-комунального господарства, департаменту економіки Луганської обласної державної адміністрації, ОСББ, бізнесу, виконавчої дирекції Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, члени Асоціації міст України – представники міст Сватове, Лисичанськ, Рубіжне, енергоменеджери в системі теплозабезпечення, управління будівлями соціальної та житлової сфери. 

Метою заходу стало обговорення та прийняття рішення щодо таких питань:

1. Про проект «Енергоефективність в громадах» (GiZ).

2. Про створення Дорадчої ради з питань енергоефективності та енергозбереження.

3. Презентація  системи муніципального енергоменеджменту.

4. Обговорення проекту  ПДСЕР: енергоефективні проекти та заходи.

З привітанням учасників заходу визвернувся заступник міського голови Сєвєродонецької міської ради Олександр Ольшанський.

Інформація про проект, а саме мета та завдання, ключові партнери, тривалість реалізації, роль консорціумів, ПДСЕР, проекти та заходи,  була представлена виконавчим директором Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталією Бойко. Директор департаменту економічного розвитку Сєвєродонецької міської ради Наталія Колеснік виступила з презентацією складу та положення Дорадчої ради з питань енергоефективності та енергозбереження. Вона розповіла про мету створення, завдання, повноваження та організацію діяльності Дорадчої ради, а також презентувала енергоефективні проекти та заходи, які увійшли до проекту ПДСЕР.  

Дорадча рада формується з представників міської ради, органів виконавчої влади, представників галузевих управлінь, представників бюджетних організацій, представників організацій – виробників та постачальників теплової та електроенергії, представників науково та науково-дослідних установ, експертів з питань енергоефективності, представників громадських організацій тощо. 

Головний енергоменеджер міста Сєвєродонецька, головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку Сєвєродонецької міської ради Ольга Вітченко представила присутнім презентацію системи муніципального менеджменту міста Сєвєродонецька.

Учасники Дорадчої ради прийняли рішення:

1. Включити до складу додаткові кандидатури від представників наукових та науково-дослідних установ, експертів з питань енергоефективності, представників громадських організацій.

2. Включити до ПДСЕР проекти від громадськості:

– Німецький тиждень енергоефективності;

– Виставка енергоефективності;

– Впровадження проектів утеплення пластикових вікон енергоефективною плівкою;

– Факультативний курс для школярів, співпраця із Екоклубом;

– Включити енергоефективні проекти та заходи в системі освіти.

3. Розробити кінцевий варіант ПДСЕР, затвердити рішенням сесії міської ради  та подати до офісу угоди мерів.

4. Розробити та втілити моніторинг реалізації ПДСЕР.

 

Виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко

Последние комментарии