Відбувся обласний фестиваль-конкурс художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України»

Відбувся обласний фестиваль-конкурс художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України»

У нашому регіоні з 13 по 29 березня під гаслом «Україна єдина» пройшов обласний фестиваль-конкурс художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України» майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва України. Про це поідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Головна мета заходу – розвиток народної творчості й різножанрового
аматорського мистецтва, відродження української свідомості на Луганщині, любові до Батьківщини заради миру та злагоди в нашому суспільстві. 

Свої творчі звіти показали десять районів області: Новопсковський, Старобільський, Марківський, Біловодський, Білокуракинський, Новоайдарський, Сватівський, Міловський, Троїцький, Кремінський та три міста: Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ. 

До програм святкових концертів були включені найкращі номери художньої самодіяльності: виступи народних фольклорно-етнографічних колективів, вокальних ансамблів, естрадно-симфонічних та духових оркестрів, бандуристів, хореографічних колективів.

До цього свята залучились і майстри народно-прикладного мистецтва. На розсуд глядачам були представлені картини самодіяльних художників, вишиванки та рушники, вироби з лози, прикраси з бісеру та ляльки-мотанки, від щирого серця створені руками народних майстрів.

Саме такі заходи сприяють процесу відродження національної й людської гідності, справжньому патріотизму, згуртованості жителів області навколо об’єднуючої ідеї, що Україна єдина та непереможна.

Последние комментарии