Відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

Наприкінці березня відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування м. Сєвєродонецька та суду.

Розглянуто  питання  щодо діяльності з питань попередження та протидії корупції, про стан протидії злочинності, профілактики кримінальних правопорушень та підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави. З порядку денного висловились в. о. прокурора  міста С.В. Мітасов, начальник Сєвєродонецького МВ ГУМВС України у Луганській області Ю.П. Бєлозьоров та міський голова В.В. Казаков.

Нарада відзначила, що робота  правоохоронних органів міста здійснювалася в умовах складних політичних та соціально-економічних процесів. Тимчасова  окупація регіону, злочинна діяльність незаконних збройних формувань, проведення Антитерористочної   операції  значно ускладнили криміногенну ситуацію. Однак завдяки виваженому підходу до виконання своїх функцій вдалося досягти певних позитивних зрушень у динаміці та структурі злочинності.  

Проте, незважаючи на позитивні результати та проведений певний обсяг роботи, виконаний правоохоронними органами, криміногенна ситуація в місті залишається складною.

Не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення діяльність з виявлення кримінально-караної корупції. Відсутні результати боротьби з корупцією на пріоритетних напрямках, а саме у банківській системі та бюджетній сфері.

Потребує подальшого удосконалення взаємодія правоохоронців з питань виявлення та припинення корупційних проявів серед посадовців органів державного нагляду та контролю, органів влади і місцевого самоврядування у відносинах із суб’єктами підприємницької діяльності. 

Додаткового реагування правовими засобами потребують порушення законодавства у земельній та бюджетній сферах, у тому числі при закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти, хабарництво. Не охоплені такі актуальні сфери як пенсійне забезпечення, охорона здоров’я, освіта, житлово-комунальне господарство. 

Збільшення кількості кримінальних правопорушень, вчинених псевдо військовослужбовцями, потребує додаткового вжиття координаційних заходів. Так, значна кількість тяжких та особливо тяжких злочинів, здебільшого корисливої спрямованості, вчинених після звільнення міста від незаконних збройних формувань, скоєна озброєними особами в камуфльованому одязі без розпізнавальних знаків, які діють від імені військовослужбовців добровольчих батальйонів «Айдар», «Луганськ-1» тощо. Такий стан речей підриває авторитет збройних сил України та знижує рівень довіри населення до військовослужбовців та працівників правоохоронних органів взагалі.

За результатами наради прийнята постанова, якою передбачено виконання спільних заходів протягом наступного півріччя.

 

К. Пивоваров, заступник прокурора м. Сєвєродонецька радник юстиції

Последние комментарии