В Сєвєродонецьку пройшов міський етап обласного фестивалю-конкурсу художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України»

У рамках Всеукраїнського творчого звіту майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва в Сєвєродонецьку пройшов міський етап обласного фестивалю-конкурсу художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України».

Спочатку члени компетентного журі завітали до Сєвєродонецької галереї мистецтв, де змогли оцінити представлені на конкурс роботи сєвєродонецьких митців, серед яких було багато незвичних та цікавих. Витвори мистецтва, виконані у різних техніках (живопис маслом, акварель, графічна мініатюра, батік, валяння шерсті, вишивка, ткацтво, вітраж та багато інших), викликали справжній інтерес та прийшлися усім до смаку.

Далі члени журі відвідали міський Палац культури, у фойє якого пройшли виставки робіт клубу любителів вишивки «Червона ниточка», учнів Сєвєродонецької дитячої художньої школи та кулінарних виробів вищого професійного училища №92. Продовжилось дійство тематичним концертом «Єдина Україна», на якому виступили танцювальні, театральні та музичні колективи міста.

Відкривали фестиваль заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик та начальник управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук, які побажали артистам вдалого виступу, а глядачам нагадали, що головна мета цього заходу – єднання українців, котрі мають спільну історію, культуру, коріння.

Члени журі конкурсу, разом з глядачами, з захватом спостерігали за виступами артистів, які в котрий раз довели, що Сєвєродонецьк – місто талановитих та обдарованих українців.

 

Информация газеты «Северодонецкие Вести»

Последние комментарии