Адміністративний директор луганського державного підприємства "Луганськстандартметрологія" використав кошти підприємства на фінансування терористів

Адміністративний директор луганського державного підприємства "Луганськстандартметрологія" використав кошти підприємства на фінансування терористів

Працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Луганщини спільно з колегами з Сєвєродонецького міськвідділу міліції задокументували злочинну діяльність адміністративного директора луганського державного підприємства.

Взявши на себе повноваження директора, за підтримки незаконного збройного формування "Дон", зазначений службовець з кабінету головного бухгалтера викрав печатку та чекову книжку підприємства.

Зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи чек на отримання готівкових коштів з розрахункового рахунку підприємства, чоловік в банку отримав 150 тисяч гривень з призначенням платежу "матеріальна допомога на медикаменти".

Проте, як з’ясували правоохоронці, вказані кошти за призначенням не використовувалися. Близько 100 тисяч гривень було ним витрачено на придбання зброї і боєприпасів для потреб незаконних збройних формувань, решту суми ˗ близько 50 тисяч гривень привласнив.

За даним фактом Сєвєродонецькою міліцією розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. За цією статтею зазначеному керівнику оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Окрім цього вирішується питання щодо притягнення зловмисника до кримінальної відповідальності і за ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України.

 

Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України
mvs.gov.ua

Последние комментарии