Бойовиків сумнозвісної "ЛНР" навчають російські офіцери

Cтаном на 7-00 26.03.2015 року обстановка на Луганському напрямку – без змін. За добу відбулися 4 обстріли вогневих позицій ЗС України та 1 бойове зіткнення з ворогом. У порушення вимог режиму припинення вогню терористи здійснили обстріл села Троїцьке Попаснянського району.

 Відбулося 3 обстріли наших позицій з напрямків СОКІЛЬНИКИ та СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬК: 2 – з автоматів та 1 – зі станкового гранатомета СПГ-9. Учора вранці з напрямку СМІЛЕ терористи відкрили по позиціям ЗС України мінометний вогонь. Вдень близько 16 години відбулося бойове зіткнення між розвідувальною групою ЗС України та ДРГ терористів, що діяла з протилежного берега Сіверського Донця. Втрат особового складу ЗС України немає.
Прольотів ворожих БПЛА в зоні відповідальності сектору «А» не зафіксовано.
Терористичні угрупування т.зв. «ЛНР» готуються до активних бойових дій. З метою приховування присутності частин ЗС РФ на території України, російські війська відведені від лінії зіткнення на відстань до 20 км, проте перебувають в готовності до негайного посилення бойовиків.
Збройні сили РФ передали бойовикам т. зв. «Новоросії» велику кількість зенітно-ракетних комплексів, зенітних установок, БМ-21 «Град», гармати МТ-12. Велика кількість місць скупчення військової техніки зосереджено безпосередньо в м. Луганськ та околицях. 
На полігоні в районі м. ОЛЕКСАНДРІВСЬК продовжуються навчання особового складу терористів під керівництвом інструкторів з РФ.
В угрупованнях НЗФ так званої «ЛНР» триває ротація особового складу, розгорталися нові військові підрозділи, перегруповувалися сили та засоби, зводяться фортифікаційні споруди.
Українські підрозділи інтенсивно займалися бойовою підготовкою.

 

Володимир КОРНІЯКА, прес-офіцер сектора «А», 
Руслан ТКАЧУК, речник АТО на Луганщині 

Последние комментарии