«Невдало підкурив»

Пізно ввечері наприкінці 2014 року місцевий мешканець З., перебуваючи в районі торгівельного центру «Астрон» по проспекту Гвардійському м. Сєвєродонецька, побачив компанію молодих людей, допомогою яких він вирішив скористатися.  

Підійшовши до них, гр. З попросив у молодиків запальничку і коли він схилився, щоб підкурити сигарету, відчув удар у потилицю, від якого впав на землю. Тоді ж один із хлопців, що перебував серед інших у компанії, діючи самостійно на власний розсуд без згоди своїх друзів, скористався тимчасовим безпорадним станом гр. З та відкрито викрав з кишені потерпілого мобільний телефон та гроші у сумі 1000 гривень, після чого уся компанія з місця злочину втекла.

У зв’язку із поданою заявою потерпілого міліція зайнялася пошуком та встановленням осіб, що скоїли вказане кримінальне правопорушення, та через нетривалий проміжок часу вийшли на сліди злочинців. Міліцією було встановлено місцезнаходження вказаного мобільного телефону, який в подальшому був вилучений у гр. Р., що і вивив на сліди злочинця.

Злочинцем виявився місцевий житель м. Сєвєродонецька гр. Л., який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення умисних корисливих злочинів.

 Однак, у зв’язку з тим, що гр. Л став переховуватися від органів досудового розслідування, він був оголошений у розшук, а 10.02.2015 року затриманий, після чого йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України, а судом обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування стосовно гр. Л. закінчено, складений обвинувальний акт, який спрямований до Сєвєродонецького міського суду для розгляду по суті, який і дасть правову оцінку діям грабіжника.    

 

К.С.Каліберда, старший прокурор прокуратури м. Сєвєродонецька молодший радник юстиції 

Последние комментарии