Освітяни Луганщини отримали гран-прі, «золото» і «срібло» міжнародної виставки

Освітяни Луганщини отримали гран-прі, «золото» і «срібло» міжнародної виставки

Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти єдиний з луганських і донецьких вишів, який узяв участь у Шостій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2015», яка відбулася 12-14 березня в Київському палаці дітей та юнацтва. За результатами рейтингового виставкового конкурсу Луганському ОІППО присвоєно звання «Лідер післядипломної освіти України» з нагородженням Гран-Прі, повідомляє прес-служба ОДА.

- Більшість учасників виставки були щиро здивовані нашій присутності, – розповів керівник делегації луганських освітян, в.о. ректора ЛОІППО Анатолій Данильєв. – Від усіх ми чули слова підтримки, а під час нагородження присутні в залі навіть вигукували «Слава Луганщині!»

За результатами виставки департамент освіти і науки Луганської ОДА нагородили Золотою медаллю в номінації «Інновації в розвитку міжнародної співпраці та презентація національної освіти у світовому та європейському освітньо-науковому просторі», а також спеціальним дипломом «За самовіддану працю із забезпечення діяльності закладів освіти регіону» і дипломом «За творчу працю з підвищення якості національної освіти». Такими ж дипломами й Золотою медаллю в номінації «Сучасний навчальний заклад як соціокультурний осередок громадянсько-патріотичного виховання дітей та студентської молоді» відзначили Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Міністерство освіти і науки й Національна Академія педагогічних наук України, які є організаторами виставки, високо оцінили успішну діяльність освітян Луганщини в умовах проведення АТО.
Власний досвід інноваційної освітньої діяльності (тема експозиції «Освіта Луганщини» – «Виховний потенціал регіональної системи освіти») на Міжнародній виставці представили Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації, Луганський ОІППО, відділ освіти Кремінської райдержадміністрації, 6 методичних кабінетів (комунальна установа «Лисичанський методичний центр», міський методичний кабінет Рубіжанської міської ради, Біловодський районний методичний кабінет, Кремінський районний методичний кабінет, комунальна установа «Сватівський районний методичний кабінет», Старобільський районний методичний кабінет) та 44 загальноосвітні навчальні заклади Луганської області.
У трьох тематичних номінаціях нагородами відзначили шість шкіл регіону. Так, Золоті медалі отримали Рубіжанська спеціалізована школа І–ІІІ ступенів № 10, ЗОШ І–ІІІ ступенів № 6 та № 18 Сєвєродонецька, Марківська гімназія, Срібні медалі в різних номінаціях здобули Сватівська ЗОШ І–ІІІ ступенів № 6 та Лисичанська багатопрофільна гімназія.

За особистий вагомий внесок у збереження і розбудову закладів освіти Луганщини Почесними грамотами відзначили голову Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля та його заступника Ольгу Лішик, за вагомий особистий внесок і плідну організаторську діяльність із модернізації та оновлення галузі освіти нагородили директора Департаменту освіти і науки ЛОДА Ірину Цимбал.

Під час виставки провели науково-практичні конференції, семінари, круглі столи, де педагоги обговорювали актуальні проблеми вдосконалення сучасної освітньої галузі, виховні технології, навчальні методики тощо.

Цього року у виставці «Сучасні заклади освіти» були представлені близько 750 навчальних закладів із 22 областей України, а також заклади освіти та агенції Латвії, Литви, Швейцарії, Польщі, Чехії, Франції, Великобританії, Канади, Словаччини, Естонії, США та Молдови.

Последние комментарии