Робота з внутрішньо переміщеними особами триває

Робота з внутрішньо переміщеними особами триває

10 березня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбувся черговий профінформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб, які прибули до нашого міста з районів проведення АТО.

В лютому у такому ж семінарі взяло участь 26 осіб, стільки ж зібралося і цього разу. Мета цих семінарів надати переміщеним особам якомога більше корисної інформації щодо адресних послуг для цієї категорії громадян, шляхом консультацій та практичної допомоги психологів, представників організації Товариства Червоного Хреста, Сєвєродонецького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, консультацій фахівців служби зайнятості тощо. 

У приміщенні Сєвєродонецького міського центру зайнятості є окремий стенд для переміщених осіб, де розташовані інформаційні матеріали, а саме: дорожня карта для людей, переміщених в межах країни, інформація щодо надання адресних послуг переселенцям, контакти міжвідомчого координаційного штабу, карта маршруту транспорту по місту. Інформація про соціальні послуги служби зайнятості та актуальні вакансії розміщені у приміщенні УПтаСЗН, ПФУ.

– Взагалі в нашому центрі зайнятості з жовтня 2014 року отримали послуги 280 внутрішньо переміщених осіб, – пояснює начальник відділу активної підтримки безробітних Ольга Вакуленко. – З них 257 мали статус безробітного, 26 були працевлаштовані, 20 осіб отримали професійну консультацію із застосуванням психодіагностичного тестування з метою отримання рекомендацій щодо вибору професій, побудови кар’єри, перепідготовки та підвищення кваліфікації, 15 осіб проходило навчання за направленням служби зайнятості, а саме: 7 осіб навчалися з курсу «Підприємець-початківець» (з них 5 осіб вже отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та відкрили власну справу), 2 особи навчаються за професією «Штукатур, лицювальник-плиточник», 1 особа – за професією «Перукар (перукар-модельєр)», 1 особа – за професією «Продавець продовольчих товарів», 1 особа – за професією «Електрозварник ручного зварювання, газозварник», 1 особа – з курсу «Основи бухгалтерського обліку», 2 особи – з курсу «Сучасні технології бухгалтерського обліку та фінансової звітності (національний стандарт, програма 1С: Бухгалтерія)».

Робота в цьому напрямку буде продовжуватися й надалі. 

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии