Обстановка на луганському напрямку протягом доби була напруженою

Обстановка на луганському напрямку протягом доби була напруженою та важко прогнозованою, характеризувалася активізацією дій бойовиків ЛНР. 
Порушивши вимоги режиму припинення вогню, терористи знов та обстрілювали наші позиції, провокували бойові зіткнення. 
Маємо 4 обстріли та одне бойове зіткнення. Так, об 11.00 відбулася терористи атакували один з наших підрозділів. Бій тривав 15 хвилин. Напад було відбито без втрат з боку захисників України. 

Про це повідомляє Володимир Корніяка, прес-офіцер сектору "А".

Після 17.00 двічі з напрямку Желобок зі стрілецької зброї було обстріляно 29 блокпост. Годину (з 21-ї до 22-ї) тривав обстріл взводного опорного пункту з напрямку Сміле. А над ранок з автоматів та підствольних гранатометів впродовж 5 хвилин було обстріляно наші позиції з напрямку Слов’яносербськ. Українські підрозділи втрат не зазнали. 
Втім, учора, о 10.30 при виконанні завдань з інженерної розвідки на вибуховому пристрої підірвалося двоє військовослужбовців зі складу групи розмінування. Поранених було евакуйовано до шпиталю у м. Харків вертольотом Мі-8 зведеного авіаційного загону сектору «А».
Наші підрозділи займались виконанням визначених бойових завдань. Основні зусилля були зосереджені на охорону та оборону базових таборів, блокпостів, взводних опорних пунктів, нарощуванні системи інженерних загороджень, створенні додаткових запасів боєприпасів.
Сьогодні у н.п. Станиця Луганська представники ЗС та МВС України за участі спостерігачів ОБСЄ роздати місцевому населенню кілька тонн гуманітарної допомоги. 
 

Последние комментарии