Луганський напрямок: триває накопичення російських найманців та спецназу

Обстановка на луганському напрямку залишається нестабільною. Основні зусилля сил АТО зосереджуються на охороні та обороні базових таборів, блокпостів, взводних опорних пунктів, відновленні та обслуговуванні озброєння і військової техніки, бойовій підготовці.

Вчора, 4 березня з 21 до 22 години, бойовики зі стрілецької зброї тричі обстріляли позиції ЗС України з напрямку Сміле. Серед українських військовослужбовців трат немає. Прольотів ворожих БПЛА не відмічено.

Відведення техніки Збройних Сил України від лінії розмежування проводиться згідно з планом в рамках Мінських домовленостей за участі представників спостережної місії ОБСЄ.

Керівництво сумнозвісної ЛНР продовжують зосереджувати сили та формують загальновійськовий резерв у районах населених пунктів Білоріченський, Лутугине, Успенка.

Водночас нарощуються диверсійно-розвідувальні групи.

До Луганська прибув підрозділ зі 150 спецпризначенців ЗС РФ. Кадрові військові озброєні новітніми російськими автоматами «Вал», переодягнуті у форму типу «тільняшка», на камеру хизуються стройовою виправкою. 

В районі н.п. Донецьке Луганської області виявлено базовий табір незаконних збройних формувань так званої ЛНР де перебувають до 50 терористів. 

Незважаючи на домовленості з відведення озброєння та військової техніки від лінії розмежування, адепти «Русского мира» продовжують нарощувати угруповання та накопичення боєприпасів у районі Луганська, здійснюють підготовку наступу на напрямку Щастя та Станиця Луганська.

Зокрема відомо, що 2 березня з території РФ до м. Луганськ прибуло близько 20 залізничних вагонів з артилерійськими снарядами. В частинах «Новоросії» проводяться навчання з вогневої підготовки, зокрема зі стрілецької зброї.

Під н.п. Брянка бандити проводя польові збори з мінометними розрахунками.

Найбільш загрозливою залишаються ситуація у напрямках Станиця Луганська, Щастя, Кримське, Трьохізбенка, а також на позиціях сил сектору вздовж «Бахмутського шляху».

 

Володимир Корніяка, прес-офіцер сектору «А»

Последние комментарии