Підбито підсумки міського конкурсу вчительських робіт «Тиждень історії України»

Підбито підсумки міського конкурсу вчительських робіт «Тиждень історії України»

26 лютого в конференц-залі Сєвєродонецької агенції розвитку громади відбулася презентація результатів проекту «Тиждень історії України», метою якого було підвищення рівня викладання історії України в школі, обмін досвідом, визначення найкращих робіт конкурсу.

Конкурс пройшов у рамках заходів, організованих Української миротворчої школою в партнерстві з відділом освіти Сєвєродонецької міської ради та Сєвєродонецьким методичним центром. У ньому вчителі змагалися в написанні планів уроків та сценаріїв позакласних занять, які повинні з одного боку виховувати в школярах почуття любові до батьківщини України, а з іншого - навчати підростаюче покоління історії рідного краю та країни.

У конкурсі взяли участь близько двадцяти педагогів з різних шкіл міста, і кожен підійшов до написання робіт дуже серйозно. Ще б пак, адже кожен вчитель прагне вкласти в своїх вихованців все найкраще, збагатити їх тими знаннями, які стануть основою їхнього життя, вкладає в них усю душу.

 «Матеріали пропущені через серце», - так відгукуються про роботи вчителів члени журі конкурсу.

На проведених за конкурсом заходах обговорювали афганців, розповідали про «давню історію Сєвєродонецька», вчили історію України. Не обійшли стороною і тему поточних подій на сході країни. Вчителі вважають, що правильне і об'єктивне висвітлення того, що відбувається дуже важливо у вихованні патріотизму в підростаючому поколінні. Саме тому вчитель історії Сєвєродонецького колегіуму Сергій Леонідович Марченко запросив активних учасників подій - тих, хто бореться за свободу і незалежність України: солдатів і волонтерів. Його захід проходив 22 січня, в День Соборності України. «Через весь захід проходила червоною смугою ідея єдності, єдності України заради майбутнього», - ділиться своїми враженнями педагог.

Члени журі побували на всіх конкурсних заходах і винесли свій вердикт конкурсантам.

Переможцями в номінації «Урок історії України» стали (1 місце) Меркуленко Інна Вікторівна (СЗШ № 4) за урок «Наш край в період НЕПу (1921-1925)» та (2 місце) – Москаленко Олену Юріївну (СЗШ № 6) за урок «Наш край в роки перших радянських п’ятирічок: історія виникнення Лисхімбуду».

Переможцями в номінації «Позакласний захід»стали (1 місце) Агафонова Ольга Вячеславівна (СЗШ № 17) за захід «Східні брами України»;  (2 місце) Марченко Сергій Леонідович (Колегіум) за захід «Єднаймося, браття!»та 3 місце розділили Агафонова Наталія Олексіївна (СЗШ № 8) за захід 72-а річниця визволення Лисхімбуду і Куплєнко Нелі Василівна (СЗШ № 19) за захід  «Страницы памяти нетленны».

Переможці отримали грошові винагороди, всі учасники – пам’ятні призи від Української миротворчої школи.

  • konkurs_01.jpg
  • 100_4341.jpg
  • 100_4342.jpg
  • 100_4302.jpg
  • 100_4351.jpg

Последние комментарии