97-а (чергова) сесія Сєвєродонецької міської ради

97-а (чергова) сесія Сєвєродонецької міської ради

26 лютого відбулося пленарне засідання 97-ої (чергової) сесії Сєвєродонецької міської ради VI скликання.

Цього разу на розгляд депутатів виносилося майже 70 питань. Головним, звичайно ж, було затвердження проектів рішень «Про звіт виконання міського бюджету за 2014 рік» та «Про внесення змін до міського бюджету на 2015 рік». На підставі розпорядження голови облдержадміністрації, Сєвєродонецьку виділено іншу субвенцію на обслуговування програми моніторингу місцевих бюджетів у сумі понад 12 тис. грн. У зв’язку з цим збільшується доходна частина загального фонду міського бюджету на зазначену суму та видаткова частина загального фонду міського бюджету по фінансовому управлінню. 

Було здійснено розподіл коштів у сумі понад 25 млн. грн. між головними розпорядниками коштів, які будуть спрямовані, зокрема, на проведення капітальних ремонтів, реконструкцій, будівництво, поповнення статутних капіталів, придбання основних засобів в житлово-господарській, соціально-культурній сфері тощо.

Крім того, депутати прийняли рішення «Про надання пільг по сплаті земельного податку на 2015 рік». Розглянувши клопотання підприємств та організацій, садівничих товариств, гаражно-будівельних кооперативів щодо надання пільг по сплаті земельного податку за користування земельними ділянками, які розташовані на території Сєвєродонецької міської ради, та враховуючи пропозиції постійної комісії з питань будівництва, архітектури, земельних відносин, охорони навколишнього середовища і розвитку селищ, міська рада вирішила надати їх, встановивши при цьому, що платники податку, яким надані пільги, не здають їх в оренду. Ця норма не поширюється на бюджетні установи. Рішення такого роду має дуже важливе значення в сьогоднішніх реаліях. 

У ході пленарного засідання було прийнято звернення мешканців житлового кварталу Щедрищевого до депутатського корпусу у зв’язку з розміщенням блокпосту на об’їзній у напрямку цього населеного пункту. Громадяни обурюються обмеженнями пересування до Сєвєродонецька, особливо в вечірній час. Також відчуваються проблеми з наданням медичної допомоги у зв’язку з проїздом машин швидкої допомоги через блокпост. Було вирішено прийняти звернення депутатів міськради до голови Луганської обласної державної адміністрації Г. Москаля та начальника ГУМВС України в Луганській області А. Науменка з проханням перенести блокпост в інше більш зручніше для мешканців місце. 

З усіх питань прийнято відповідні рішення. Більш детальніше з ними згідно з ЗУ «Про доступ до публічної інформації» можна ознайомитися на сайті міської ради.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии