На Луганщині поновилися обстріли

Після нетривалого затишшя на контрольованій Україною території Луганщини знову почалися обстріли. Сьогодні зранку двічі з мінометів обстріляли Попасну – спочатку о 4-й, а затим о 6-й годині.

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

Більшість мін вибухнули на околицях міста, де розташовані опорні пункти українських військових, не завдавши значної шкоди. Одна з мін влучила в розподільчу систему водоканалу, пошкодивши її (вода в Попасній є за винятком мікрорайону найбільш густонаселеного мікрорайону ОРЗ, де водопровід перебитий попередніми обстрілами).

Обстрілів із артилерії вчора близько 16-ї години зазнало також Кримське Новоайдарського району (усі снаряди вибухнули на околицях), крім того, поблизу села час від часу виникали перестрілки із застосуванням кулеметів та автоматів. Ніхто з мирних мешканців не постраждав, зараз у Кримському розподіляють привезену напередодні гуманітарну допомогу.
Вчора увечері періодично виникала стрілянина в Троїцькому (Попаснянський район поблизу Дебальцева), а сьогодні зранку чути артилерійську канонаду та стрілянину з крупнокаліберної стрілецької зброї в Трьохізбенці та на автодорозі Бахмутка, де розташовані блокпости українських силовиків. Очевидно, в цих місцевостях час від часу спалахують бойові дії. Інформація про потерпілих не надходила.

-Переважна більшість території, де вчора й сьогодні тривають обстріли, контролюється не так званою ЛНР, а козачками, які йменують себе всевеликим войском донским, -- повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Козачки неодноразово заявляли, що ніяких угод у Мінську не підписували, тому не вважають для себе обов’язковим їх дотримувати.

Последние комментарии