Підсумки міського туру традиційного Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015»

Підсумки міського туру традиційного Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015»

На початку року були підбиті підсумки міського туру традиційного Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015», а нещодавно проведена церемонія нагородження переможців. У конкурсі взяли участь найкращі педагоги загальноосвітніх навчальних закладів Сєвєродонецька, які демонстрували свої роботи в різних номінаціях.

Грамотами за зайняте перше місце були нагороджені учитель української мови та літератури НВК «Гармонія» С.А. Пригода, учитель хімії СЗШ №11 Ж.І. Шиліна, учитель образотворчого мистецтва СЗШ №6 С.А. Лісюк. Друге місце поділили учитель української мови та літератури СЗШ №12 Г.С. Попова, учитель хімії СЗШ №1 Н.М. Пасічник. Грамотами за третє місце нагороджені учитель української мови та літератури колегіуму О.П. Суворова, учитель правознавства СЗШ №12 Г.В. Стюсалевич. 

Дипломантами конкурсу стали Т.С. Воронкова (СЗШ№16), Т.В. Закаблучна (СЗШ№20), Н.В. Кочкіна (СЗШ№4), С.В. Цема (гімназія), О.О. Булавець (СЗШ№6), І.В. Павлова (СЗШ№2). 

Ми зустрілися з однією із лауреатів конкурсу учителем української мови та літератури Світланою Анатолівною Пригодою, яка вже 15 років поспіль працює в СЗШ №2 (зараз НВК «Гармонія»).   

«Скільки себе пам’ятаю, завжди мріяла бути вчителем, не було навіть думки, що можу стати кимсь іншим, – розповіла вона. – Змалечку в шкільних творах писала, чим же мене приваблює професія вчителя. З упевненістю можу сказати, що велику роль в цьому відіграла моя мама. Саме приклад її педагогічної майстерності, творчої співпраці з дітьми надихав мене і направляв на цю стежку. Добре пам’ятаю, як до нас додому приходили випускники мами зі словами вдячності за її мудрі поради та підтримку».

Світлана Анатоліївна добре пам’ятає своїх педагогів, які   зуміли виховати багатьох гарних людей, а її навчили бачити життя і красу в ньому. Після навчання у педінституті вона ще???? відчувала особливого покликання до обраного фаху, але все змінилося, коли доля привела її до СЗШ №2. Тут вона побачила справжній педагогічний колектив, зустріла добрих друзів і наставників, які могли підтримати, порадити, сказати схвальне слово. 

«Вважаю, що творчість займає головне місце в професії вчителя, тому проблема, над якою я працюю – «Розвиток творчої активності учнів на уроках української мови та літератури». Намагаюся дітям не просто розповісти про твори того чи іншого письменника, а донести до них життєві погляди, почуття того часу, коли творив автор. Кожен урок – це своєрідний міні-спектакль, який створює вчитель».

Учні з 5-го по 9-ий класи, в яких викладає Світлана Анатоліївна, дуже поважають і люблять свого вчителя за вміння цікаво провести урок, теплоту і турботу, з якою вона підходить до навчання. Своїм персональним підходом до учнів вона називає любов та повагу, перш за все бачити в дітях, особливість, внутрішній світ, душу. Навчити, зацікавити, захопити темою, – це також важливо, але все ж на першому місці – дитина. 

«В цьому році мені довелось взяти участь у конкурсі «Учитель року» в номінації «Українська мова та література». Спочатку було трохи важко і навіть страшно, бо я вперше приймала участь у такому конкурсі, але в моїй школі працюють мудрі люди, які мене підтримали. Перемога стала для мене сюрпризом, навіть не сподівалася, що все пройде так успішно і приємно».

Світлана Пригода разом з іншими переможцями міського етапу, візьме участь у Другому (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015», який також пройде у Сєвєродонецьку.    

«По сей день думаю, чому стала вчителем та постійно ставлю собі питання, хто визначає долю людини? Чи ми обираємо професію, чи, як іноді здається, вона нас обирає? Але якщо людина працює за покликанням, знаходиться на своєму місці, це стає в першу чергу зрозуміло їй. Я вважаю, що моя робота, місце в якому я працюю, люди, які мене оточують – це саме те, що потрібно мені в житті».

 

Євгеній Тетяничко 

Последние комментарии