«Лютий» кінопоказ молодого українського кіно відбудеться у Сєвєродонецьку

«Лютий» кінопоказ молодого українського кіно відбудеться у Сєвєродонецьку

З 7 по 8 лютого у стінах музичного училища імені С.С. Прокоф’єва відбудеться кінопоказ українського короткометражного молодого кіно під назвою «Лютий». Ініціаторами проведення цього заходу стали студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого Анна Кравченко та Олександр Радомський, які є уродженцями міста Сєвєродонецька.

«Ідеєю даного заходу є створення культурного та творчого дозвілля для мешканців міста. Ці кінопокази дадуть можливість відволікти молодь від буденності та провести час приємно і з користю», вважають Анна та Олександр.

Допомагав в організації кінопоказу оргкомітет, до якого увійшли громадські активісти.

Теми кінострічок-учасниць показу досить різноманітні. Від гостро-соціальних, як у фільмі «Ваня» режисера Оксани Артеменко, у якому йдеться про важку долю хлопчика-сироти, що дуже чекає на свою маму, до простих життєвих історій, як у фільмі «Якби» Тараса Коцюби, де події розгортаються навколо сімейної пари, що переживає кризу у стосунках. Не обійдеться без фантазії на філософську тему тему. Буде представлено стрічку Олександра Шкрабака «Сортувальник» про наслідки наших вчинків. Це буде перший захід такого кшталту у Сєвєродонецьку. Ми побачимо роботи молодих кіноталантів України і, можливо, це допоможе глядачам відволіктися від проблем теперішнього часу, бо, як кажуть організатори кінопоказу: «Творчість робить людину щасливою, а це дуже необхідно нашому місту саме у цей період»

Захід триватиме два дні і матиме в собі п’ять кінопоказів по 90 хвилин. Закриватиме кінопоказ перегляд фільму «Поводир», який було висунуто від України на премію «Оскар», та зустріч з його продюсером, режисером та сценаристом Олесем Саніним, який особисто приїде презентувати свій фільм.

Початок кінопоказів 7 лютого – о 15.00, 8 лютого – о 13.00. Вхід вільний.

Последние комментарии