Круглий стіл з проблем краєзнавства відбувся в Сєвєродонецьку

Круглий стіл з проблем краєзнавства відбувся в Сєвєродонецьку

4 лютого в конференц-залі Сєвєродонецької агенції розвитку громади відбувся круглий стіл «Місцева історія як частина загальноукраїнської ідентичності», організований Українською миротворчою школою. Метою заходу стало визначення проблем в роботі з викладанням історії України та пошук шляхів їх подолання, обмін досвідом з вибору тем та проведення уроків історії і позакласних та позашкільних заходів з історії та краєзнавства в аспекті загальноукраїнської ідентичності.

В заході взяли участь викладачі історії вищих та загальноосвітніх закладів Луганської області, представники відділу освіти та відділу культури Сєвєродонецької міської ради, представник Департаменту культури Луганської облдержадміністрації, а також представники бібліотек Сєвєродонецька, активісти громадських організацій.

В ході заходу учасники обмінювалися досвідом з проведення уроків історії України з елементами краєзнавства, а також позакласних та позашкільних історичних та краєзнавчих заходів, познайомилися з бібліографією краєзнавчої літератури. Вчителів познайомили з проектами проведення міського творчого конкурсу серед вчителів загальноосвітніх закладів м. Сєвєродонецька «Тиждень історії України», щодо випуску збірника статей та лекцій «Часопис українського сходу».

Також визначилися з проблемами, що виникли в роботі з краєзнавства. По-перше, це пов’язано з втратою основних фондів Луганщини, що залишилися в Луганську. Громадськість занепокоєна тим, чи будуть збережені пам’ятки історії в Луганську, і як працювати, з якими музеями тепер. Запропоновано відновлення в школах факультативного курсу «Мій рідний край – Луганщина», створення міського краєзнавчого музею, розробка екскурсій «Вулицями нашого міста».

Последние комментарии