За минулу добу Луганщина пережила 43 обстріли. Щастя без води, тепла й газу, а з деякими населеними пунктами немає зв’язку

Протягом учорашнього дня, 2 лютого, й минулої ночі бойовики ЛНР здійснили 43 обстріли контрольованої Україною території Луганської області з різної зброї, включаючи важку артилерію та системи «Град». Найгарячіші точки – Попасна, Щастя, Новотошківка, Кримське, Трьохізбенка, Чорнухине.

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

В Щасті реактивними снарядами перебитий газопровід високого тиску, який зайнявся (пожежу оперативно ліквідували), пошкоджений центральний теплоколектор та водопровід. Зараз місто залишилося без тепла, води та газу. Ремонтні бригади усувають пошкодження, до кінця дня, якщо не буде нових обстрілів, воду та газ відновлять, щодо теплопостачання, то необхідно поміняти близько 60 метрів центральної труби. Внаслідок обстрілів у Щасті пошкоджений дитсадок, один із реактивних снарядів влучив у 4-поверховий панельний будинок, зруйнувавши частину стіни. Ніхто з мирних мешканців не постраждав, оскільки більшість людей виїхали на безпечну територію.

В Станиці Луганській та прилеглих селах протягом минулої доби вогнем із артилерії пошкоджені понад 30 житлових будинків, у кварталі Молодіжному вибухова хвиля винесла вікна й знесла частину даху з приміщення школи. Поранений один мирний мешканець. Райцентр і сім прилеглих сіл уже майже місяць залишаються без світла, центрального опалення та води. Газопостачання частково є.

З деякими населеними пунктами на лінії вогню немає нормального зв’язку. Причина – перебиті комунікації. Зокрема, це стосується селища Чорнухине, що поблизу Дебальцева. Є інформація, що вчора там внаслідок обстрілу загинула місцева 74-річна мешканка, однак що відбувається в селищі зараз, достовірно невідомо.

Последние комментарии