Розпочато формування нового складу Громадської ради при Сєвєродонецькій міській раді

Розпочато формування нового складу Громадської ради при Сєвєродонецькій міській раді

Нормативна база:

-         постанова Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики”;

-         типове положення про громадську раду при органах виконавчої влади;

-         рішення Сєвєродонецької міської ради від 28.04.2011 р №438 «Про погодження Положення «Про громадську раду при Сєвєродонецькій міській раді»

На підставі затверджених документів, громадськість отримала інструмент залучення до формування та реалізації державної політики. Громадські ради утворюються для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

 Членами громадської ради можуть бути обрані представники:

  • громадських, релігійних, благодійних організацій
  • професійних спілок та їх об’єднань
  • творчих спілок
  • асоціацій
  • організацій роботодавців
  • недержавних засобів масової інформації
  • інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства.

Примітка: від одного інституту громадянського суспільства до установчих зборів може бути подано тільки одного представника.

Рішенням Громадської ради від 14 січня 2015 року №5 утворено ініціативну групу з підготовки  установчих зборів для формування нового складу громадської ради при Сєвєродонецькій міській раді.

Ініціативна група запрошує усі зацікавлені інститути громадянського суспільства м. Сєвєродонецька до участі в створенні нової Громадської ради.

Для цього Вам необхідно:

1.      Подати до 26 лютого 2015 року до ініціативної групи заяву у довільній формі, підписану уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства. 
Документи надавати у паперовому вигляді за адресою:
 93400 м. Сєвєродонецьк, вул. Леніна, 32 к. 37, відділ внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю міської ради (з 9.00 до 17.00) та рекомендовано дублювати у електронному вигляді на адресу: politika_s@sovet.sed.lg.ua

2.      До заяви у обов’язковому порядку додаються:

  • рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
  • біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;
  • копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
  • інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років (рекомендований обсяг – до 2 сторінок аркушу формату А4, Times New Roman, шрифт 12).

Установчі збори для формування нового складу громадської ради при  Сєвєродонецькій міській раді планується провести 03.03.2015 року о 17.30 в залі засідань  міської ради  (вул. Леніна,32, II поверх). Реєстрація учасників розпочинається о 17.00.

Порядок проведення установчих зборів буде визначатись регламентом установчих зборів. Проект регламенту розробляється ініціативною групою та ухвалюється установчими зборами. (п.п. 3.8, 3.9 Положення «Про громадську раду при Сєвєродонецькій міській раді»).

Довідки та консультації за телефонами:

702-403 – Анцупова Ганна Володимирівна, начальник відділу внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю міської ради

Ініціативна група з підготовки установчих зборів для формування нового складу громадської ради при  Сєвєродонецькій міській раді є відкритою для всіх інститутів громадянського суспільства.

Склад ініціативної групи

-         Машко Н.М. – заступник голови громадської ради

-         Попсуй В.В. – член громадської ради

-         Ніжельська О.С. – член громадської ради

-         Хараджа К.С. - член громадської ради

-         Анцупова Г.В. – секретар громадської ради

-         Вергун Т.В. – член громадської ради

-         Попов М.П. – член громадської ради

-         Бондарь О. – кореспондент газети «Мой город»

-         П`ятниця С.В. – член МГО «Вимпел України»

Зразки документів для участі в установчих зборах з формування нового складу громадської ради при  Сєвєродонецькій міській раді

Последние комментарии