Віфлеємський вогонь в Сєвєродонецку

Віфлеємський вогонь в Сєвєродонецку

Члени української скаутської організації «Пласт» привезли до нашого міста символічний вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа, який передали першому заступнику міського голови Петру Чернишину в приміщенні міськради.

Віфлеємський вогонь миру – щорічна міжнародна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, що була започаткована 1988 року як благодійна – донести світло людям, які вимушені святкувати поза домом, в віддаленні від родини. До Європи Вогонь привозять австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує так званою «скаутською естафетою». Від Австрії через Словаччину та Польщу, у середині грудня Вогонь потрапляє до України. Наше місто – це остання точка, після західних та центральних областей, де Віфлеємський вогонь миру, що несе тепло, затишок та злагоду в кожну оселю, завершує свою мандрівку. 

Передачу вогню скаути супроводжували чарівною традиційною піснею, після якої Петро Чернишин подякував малятам за велику справу, яку вони роблять, та привітав зі святами, що наближаються.

Усі мешканці та гості Сєвєродонецька зможуть отримати частинку Віфлеємського вогню, відвідавши храмовий комплекс на Лісній Дачі 4 січня о 9.30.  

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии