Діяльність за новою адресою

Діяльність за новою адресою

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області з жовтня 2014 року переміщено із зони АТО та зареєстровано за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Шевченка, 9. На сьогодні з 32 підпорядкованих міськрайуправлінь – 15 знаходились та знаходяться на території підконтрольній Україні, 7 управлінь, що знаходилися в зоні АТО, на цей час теж перереєстровані на цій території.

Як і вся Україна взагалі, головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області переживає надзвичайно складні та напружені часи. Сьогодні одним із пріоритетних питань, яке перебуває на постійному контролі в нашому управлінні, є робота з забезпечення виплати пенсій особам, які переїхали з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

Останнім часом спостерігається тенденція до постійного зростання потоку вимушених переселенців. Пенсія таким громадянам призначається за наявності відповідної інформації та електронної справи.

Станом на 01.01.2014 р. кількість пенсіонерів 15 управлінь Луганської області, що знаходяться на контрольованій території становила 210378 осіб, станом на 08.12.2014 р. кількість переселених з зони АТО пенсіонерів становить 117931 особа, що складає разом 328309 осіб. Протягом липня – листопада 2014 року прийнято на облік електронні пенсійні справи 76392 осіб, по яких пенсія вже нараховується, в обробці знаходяться 36907 електронних пенсійних справ. Кількість запитів на електронні пенсійні справи, надісланих до правління Пенсійного фонду України, на які ще не отримано відповіді – 6132. Чисельність осіб, які зареєструвалися відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. №509, станом на 08.12.2014 р. складає 20896. Найбільше навантаження випало на долю управління Пенсійного фонду України в Марківському районі, де на 08.12.2014 р. зареєстровано переселенців – 9520 осіб, що збільшило навантаження майже втричі. Також за рахунок пенсіонерів-переселенців значно збільшено навантаження на управління Пенсійного фонду України у Біловодському районі в 2,4 рази, у Новоайдарському районі в 2,3 рази, у Міловському районі в 2 рази, у м. Сєвєродонецьку та у м. Лисичанську в 1,6 рази. 

У Новоайдарському та Попаснянському районах, крім збільшення чисельності пенсіонерів-переселенців, труднощі пов’язані з приєднанням територій, перереєстрованих на контрольованій території управлінь Слав’яносербського, Перевальського районів та населених пунктів, підпорядкованих м. Первомайську, і виплатою пенсій на цих територіях майже під постійним обстрілом. 

Звертаємо увагу на те, що соціальні виплати, які були призначені або продовжені переселенцям до набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. №509, будуть здійснюються з січня 2015 року за фактичним місцем їх проживання (перебування) тільки у разі надання довідки до управлінь Пенсійного фонду України про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції. За такою довідкою необхідно звернутися до територіального управління соціального захисту населення за фактичним місцем проживання (перебування).

 

Є. Комчадарова, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області

Последние комментарии