ЛОО КИУ обратилось к Президенту

На имя Президента Украины Петра Порошенко направлено обращение общественной организации ЛОО КИУ, с призывом принять  меры для возобновления движения пригородных поездов на территории Луганской области, находящейся под контролем ВСУ.

Напомним, что движение пригородных поездов на участке Венгеровка-Сватово-Купянск было прекращено 20 ноября. Не ходят эти поезда и сегодня.

А вот в т.н. ЛНР 2 декабря пущен в ход поезд Луганск-Алчевск. Как говорится, почувствуйте разницу.

Текст обращения на языке оригинала приводим:

Шановний Петро Олексійович!

Просимо Вас звернути увагу та дати відповідні доручення у зв’язку з припиненням руху приміських пасажирських поїздів на тій частині території Луганської області, яка звільнена українськими військовими від терористів ЛНР.

Для місцевого населення було добрим знаком, коли 13 серпня, тобто через 20 днів після звільнення, був поновлений рух приміських потягів по маршруту Сватове-Рубіжне.

З 24 серпня їх рух був продовжений до станції Венгеровка через станцію Лисичанськ.

Таким чином значна частина звільненої території була забезпечена приміським залізничним сполученням. Що, на нашу думку, було дуже важливим – жителі міст, що були в окупації проросійських бойовиків, повинні мати якнайкраще транспортне сполучення з іншими територіями України, не мати перешкод у відчуванні себе частиною саме України. Ми вважаємо, що то було реальним досягненням команди управлінців, яка працювала в облдержадміністрації у той час.

На жаль, це погано розуміють чиновники, які почали керувати регіоном після призначення 18 вересня головою Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля. Чи які, можливо, просто нездатні ефективно керувати.

20 листопада рух приміських потягів на звільненій частині Луганської області припинився, не поновлено його й сьогодні. Причина, яку нам озвучили залізничники – відсутність дизпалива у Сватівському моторно-вагонному депо. А дільниця залізниці Куп’янськ-Сватове-Лисичанськ-Попасне не є електрифікованою.

За два тижні Луганська ОДА не зробила жодних реальних кроків, щоб рух приміських потягів поновити. Окрім розповсюдженого в ЗМІ звернення Москаля, яке, на жаль, не можна вважати чим іншім, крім виключно PR-акцією.

Оскільки, за нашою оцінкою, Геннадій Москаль та зібрана ним  команда, вирішувати господарські проблеми Луганської області не здатні, ми просимо Вас, в порядку виключення, безпосередньо втрутитись в ситуацію з поновленням руху приміських потягів на тій території Луганщини, яка контролюється українськими військовими.  Бо це не питання економіки, це питання, яке безпосередньо стосується перемоги України у гібридній війні проти неї.

Просимо надати доручення профільному Міністерству щодо невідкладного поновлення руху приміських потягів на звільненій від бойовиків території Луганської області шляхом передачі Сватівському моторно-вагонному депо необхідної кількості дизпалива.

Проте, щоб такі проблеми не виникали у найближчому майбутньому, і щоб не треба було звертатися за паливом до Президента, потрібно негайно провести зміни в адмініструванні залізницею у зоні АТО. Варіантом таких змін може бути передача Сватівської та Попаснянської дільниць Донецької залізниці в тимчасове управління Південній Залізниці, чи переведення управління Донецької залізниці з Донецька в Слов’янськ чи в інше місто.

Голова правління ЛОВ ВГО КВУ                                      Олексій Свєтіков

 #

В этом обращении

В этом обращении просматривается намек на то,чтобы снять Москаля,в котором заинтересованы депутаты Северодонецкого городского совета от партии регионов,которых надо гнать в три шеи.А в основном обращение по делу.На освобожденной территории должно быть все лучше и сепаратизм прекратится,а террористов надо уничтожать

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии