Старшокласників ознайомили з наслідками скоєння правопорушень

27 листопада 2014 року в рамках роботи правового клубу «Право знати право» на базі комунальної установи «Сєвєродонецька міська бібліотека для юнацтва ім. Й.Б. Курлата» для 10-А класу багатопрофільного ліцею м. Сєвєродонецька було проведено лекцію на тему «Виконання покарань» під час якої діти ознайомилися з завданнями, які покладені державою на кримінально-виконавчу інспекцію, та мали змогу на конкретних прикладах усвідомити наслідки за скоєння кримінальних правопорушень.

Під час спілкування, старшокласники задавали різни питання, в тому числі пройшло обговорення доцільності повернення до кримінального законодавства та  застосування до деяких засуджених, які вчинили особливо тяжкі злочини, покарання у виді смертної кари. При розгляді даного питання думка старшокласників поділилася навпіл, кожний з учасників обговорення приводив свої аргументи щодо доцільності застосування або відмови в застосуванні цього виду покарання.

У зв’язку із гуманізацією кримінального законодавства з 2001 року в Україні покарання у виді смертної кари не застосовується.

Мета заходу – змусити дітей замислитися про правові наслідки за вчинення протиправних діянь, про те, як безвідповідальне ставлення до дотримання вимог законодавства може змінити подальше життя, була досягнута. Є сподівання, що діти, які сьогодні відвідали правовий клуб, зроблять правильний вибір і не опиняться у подальшому за гратами або на обліку в кримінально-виконавчій інспекції. 

 

Е.В. Плєшка, начальник Сєвєродонецького МВ КВІ, майор внутрішньої служби 

Последние комментарии