Жалобні заходи на вшанування пам’яті жертв голодоморів

Жалобні заходи на вшанування пам’яті жертв голодоморів

22 листопада на підконтрольній українській владі території Луганщини пройшла низка жалобних заходів, присвячених вшануванню пам’яті жертв голодоморів. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадмміністрації.

У м. Сєвєродонецьку вони розпочалися з траурної ходи учасників заходу із запаленими лампадами і квітами із символічними колосками та мітингу-реквієму біля каплиці пам`яті жертв Голодомору 1932-1933 років храмового комплексу «Лісова Дача» за участі керівництва облдержадміністрації, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, організацій та установ, учнівської молоді, студентства та громадськості.

«Голодомор став однією з найтрагічніших сторінок в історії народу України і ми всі повинні про це пам’ятати», – зазначив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль під час обласного мітингу-реквієму.

Губернатор Луганщини підкреслив: «Не будьте байдужими в сьогоденні – воно твориться вашими руками, думками й серцями. Нам треба так жити тепер, щоб смерть мільйонів наших людей була виправдана щасливою і вільною долею нинішніх і майбутніх українців».
Мітинг-реквієм завершився відправленням заупокійної молитви. 

У рамках заходу відбулося покладання квітів до пам’ятного знака «Жертвам Голодомору 1932 – 1932 років» та висадження Геннадієм Москалем символу України – калини – як нагадування нашим сучасникам і прийдешнім поколінням про велику трагедію нашого народу.

Нагадаємо, День пам'яті жертв голодоморів — національний щорічний захід в Україні, що відбувається щочетвертої суботи листопада. 

Вперше був установлений у листопаді 1998 року Указом Президента України Леоніда Кучми від 26 листопада 1998 року № 1310/98.

Цієї суботи люди покладали вінки до пам'ятних знаків і місць поховання, несли символічні колоски та яблука, запалювали свічки пам’яті та молилися за померлих і ненароджених.
Пам’ять про жертви Голодомору – вічна пам’ять українського народу.

Последние комментарии