Захист прав і свобод дітей, переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

Захист прав і свобод дітей, переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

Прокуратурою м. Сєвєродонецька вивчено стан додержання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про охорону дитинства» шодо особливостей забезпечення прав та інтересів дітей, переміщених з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Встановлено, що на виконання Закону України «Про загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації конвенції ООН про права дитини» на період до 2016р.», Закону України «Про охорону дитинства» та рішення Сєвєродонецької міської ради № 1151 від 22.12.2011р. «Про затвердження міської програми «Захист прав, свобод та законних інтересів  дітей в м. Сєвєродонецьку на 2012-2016р.» усіма структурами міста упродовж часу проведення антитерористичної операції, виконуються усі заходи з приводу захисту прав та інтересів дітей та надання їм необхідної допомоги.

У загальноосвітніх навчальних закладах міста навчається 662 учні з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, усім їм забезпечено вільний доступ до навчання в загальноосвітніх навчальних закладах міста. Будь-яких обмежень у доступі до дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти дітям зазначеної категорії у навчально-виховних закладах відділу освіти м. Сєвєродонецька немає.

На даний час відділом освіти забезпечено належний  психолого – педагогічний супровід дітей з родин вимушених переселенців.

Управлінням охорони здоров’я Сєвєродонецької міської ради в межах матеріально-технічних можливостей та бюджету, передбаченого на охорону здоров’я міста у 2014 році, забезпечується надання лікувально-профілактичної допомоги дітям, переміщеним з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції, на базі КУ СМБЛ та КУ СЦПМСД,

З метою забезпечення виплати державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства, тимчасової допомоги дітям, громадянам України, які переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, УПтаСЗН, за особистою заявою отримувача допомоги, переводить та подовжує виплату соціальної допомоги за фактичним місцем проживання.

 

А. Паталаха, прокурор прокуратури 

Последние комментарии