Працюють 152 групи дошкільного виховання

27 вересня в Україні відзначають День працівника дошкільної освіти. Ідея цього нового загальнонаціонального свята – допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячі заклади і на дошкільне дитинство в цілому.

За інформацією відділу освіти Сєвєродонецької міськради, станом на 1 вересня у дошкільних навчальних закладах створено 152 групи, з них 10 – для дітей ясельного віку. Зараз спеціалісти відділу освіти працюють над питанням перепрофілювання з 1 жовтня дошкільних груп у ясельні на базі ясла-садків №12 та 38.

Усім дітям дошкільного віку (від 3 до 5 років), які стояли на обліку, протягом літа були надані місця. Зокрема, у молодші групи прийнято 700 дітей. Черги у дошкільні групи, не враховуючи ясельні, на сьогодні у місті не існує. Ясельні ж групи кожного навчального року  перевантажені майже на 70%, що пояснюється високим попитом на них серед батьків.

У відділі освіти наприкінці серпня пройшов основний прийом дітей дошкільного віку з інших міст та селищ Луганської та Донецької  областей. 91 дитина дошкільного віку вже отримала документи до садочків, 66 з них відвідують заклади, решта ще оформляє медичні довідки.

Згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 08.04.2014 р. №236 дитячі навчальні заклади протягом літнього періоду  відповідно до графіка зачинялися для проведення там капітальних та поточних ремонтів. Так, за звітній період проведено опресування системи теплопостачання, виконані заміри опору, замінені бойлери в дитячих садках №24 і 26, проведені поточні ремонти, як то – фарбування стін, ремонт меблів. Велику допомогу у цій справі надала батьківська громадськість.

 

Источник http://sed-rada.gov.ua

Последние комментарии