Фінал міського шахового чемпіонату серед школярів м.Сєвєродонецьк

1 міський чемпіонат з шахів дійшов до свого фіналу. Близько 300  юних шахістів нашого міста протягом року випробували свою майстерність. 17 травня 2014 року у Сєвєродонецькому міському Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся  3 фінальний турнір, за участю вихованців шахового гуртка СМ ЦДЮТ та школярів міста.

Історія дитячого шахового спорту у м.Сєвєродонецьку  починається ще за радянських часів у Палаці піонерів, правонаступником якого став Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості. Більше 20 років існував гурток шахів, аж до 2008 року. Завдяки ініціативі голови міського шахового клубу  Ю. О. Рахманінова, підтримці міського голови В.В.Казакова та сприянню начальника відділу освіти О.В.Башкатова, шаховий спорт для дітей у нашому місті отримав нове життя. Три роки тому відновив свою роботу гурток з шахів. Усі бажаючі можуть узнати усі секрети гри у справжнього майстра Сєрякова Сергія Миколайовича на заняттях.

Протягом усього навчального року юні шахісти навчались грати, проходили тренувальні змагання, відпрацьовували навички командної та індивідуальної гри. Завдяки підтримці ТОВ «Олімп» у особі директора Олександра Леонідовича Бєлєшнікова, стало можливим провести повноцінну фінальну гру. У фінальному турі найкращі  учні мірялися інтелектом по швейцарській системі, де гравці, що набрали рівну кількість балів, продовжують випробування між собою.  Такий формат виявився зручним, бо з одного боку дозволяє виявити найсильніших, а з іншого вирівнює шанси суперників із різним досвідом. У чемпіонаті мав можливість взяти участь  кожен, хто бажав випробувати свої сили у грі в шахи.

За результатами сумарної кількості балів, набраних усіма гравцями у кожному турі, переможцями першості стали

серед  юнаків:

І місце – Єрмоленко Іван (СЗШ № 8) ;

ІІ місце – Савєл’єв Карім (ССШ № 17);

ІІІ місце – Чумак Владіслав (СЗШ № 4);

серед дівчат:

І місце –Суворова Дарина (СЗШ № 13) ;

ІІ місце – Стародинова Катерина(ССШ № 17);

ІІІ місце- Бєзнос Ксенія (СЗШ № 12).

В командній першості серед навчальних закладів виборола перемогу та отримала перехідний кубок команда ССШ № 17. Друге місце отримала команда СЗШ № 12 , третє – СЗШ № 4. Усі призери шахового чемпіонату були нагороджені грамотами  та медалями.  

Учасників змагання та переможців привітав голова міської шахової федерації - Котляр Микола Іванович. За його  враженнями усі учасники турніру, виконали нормативи, змогли отримати новий досвід на майбутні ігри.

Тож вітаємо юних шахістів та бажаємо подальших успіхів і цілеспрямованої роботи в майбутньому.

 

Анастасія Копилова, методист Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості

  • p5170074.jpg
  • p5170067.jpg

Последние комментарии