У Сватовому в приміщенні колишньої котельної триває будівництво плавального басейну

Чотири роки тому, коли виникла ідея зведення, у справи було багато скептиків. Але поступово і проект вдалось виготовити і, власне, будівництво розпочати. Кошти на це знаходять переважно у меценатів. Допомагає сватівчанам і обласний бюджет. 


За часів існування у Сватовому централізованого теплопостачання у цьому приміщенні розміщувались потужні котли. Топочна опалювала не лише житлові масиви, а й добру половину усіх закладів та установ районного центру. Від повного знищення це велике приміщення врятувала ідея побудувати тут плавальний басейн з чотирма двадцятип’ятиметровими доріжками. Ідею голови райдержадміністрації підтримали районні депутати і виділили кошти на виготовлення проектної документації. Будівництво почалось минулого року. 

Анатолій Середа, директор КУ «Плавальний басейн»: “Паралельно із цим іде будівництво адмінприміщення, яке буде здано вже в кінці цього місяця. Планується зробити там і два тренажерних зали, які запрацюють до нового року”.

Створену комунальну установу взяв на свій баланс районний відділ освіти. А отже, відвідувати майбутній басейн зможуть всі школярі району. В планах керівництва цього року взятись за головну гідроспоруду комплексу.

Володимир Мормуль, голова Сватівської райдержадміністрації: “Задача у нас в этом году – успеть до холодов сделать самую главную часть бассейна – смонтировать гидротехническое сооружение – чашу. 25 метровую чашу из железобетона. Определили подрядчиков. У людей огромный опыт работы”. 

Правда, для початку монтажу необхідно прибрати залишки потужних фундаментних блоків, на яких стояли колись опалювальні котли. А це виявилось зробити не просто. Допомогла сучасна техніка – гідромолот на базі потужного екскаватору та досвід спеціалістів.

Володимир Мормуль, голова Сватівської райдержадміністрації: “Работали ударно. В ручном режиме, если бы мы вручную пытались это сделать, как пытались: с отбойными молотками, задействовали всё и вся – мы бы там месяц, наверное, задержались. Сегодня путь свободен”.

Сподіваються сватівчани на те, що складна ситуація в країні не завадить освоїти бюджетні кошти, які заплановано витратити на будівництво басейну. А це серйозна допомога, адже більшість робіт тут виконуються за рахунок позабюджетних вливань.  

 

Источник http://lot.lg.ua

Последние комментарии