На стражі благополуччя громади

Щоденною працею примножують здобутки і традиції м. Сєвєродонецька ветеринари міської служби, які 11 серпня відзначають своє професійне свято. В зоні їх обслуговування 12 населених пунктів.

Головним завданням колективу начальник управління ветеринарної медицини в м. Сєвєродонецьку А.В. Білобородько і начальник  Сєвєродонецької  міської державної лікарні ветеринарної медицини О.Ю. Кузовов називають утримання контрольованого стабільного епізоотичного стану. У зв’язку  з загрозою занесення збудника  АЧС застосовуються жорсткі заходи протидії за рішеннями 5-ти засідань ДНПК. З початку року вакциновано проти КЧС 424 голови свиней.

Спільно з працівниками Сєвєродонецького УМВС, відділом захисту прав споживачів систематично проводяться рейди по виявленню місць стихійної торгівлі. 

З метою профілактики сказу вакциновано 1501 голову собак та 710 голів котів. У травні проведена пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин, розкладено 3520 доз приманок  на площі 220 кв. км.  Згідно з «Концепцією проведення протиепізоотичних заходів в Луганській області» проведено 494 дослідження проб сироватки крові від ВРХ на лейкоз, 543 дослідження на бруцельоз, досліджено алергічно на туберкульоз 517 голів. 

На високому рівні здійснюються державний контроль та нагляд щодо дотримання  ветеринарного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності. З початку року проведено 78 перевірок, виявлено 46 порушень вимог законодавства, притягнуто до адмінвідповідальності 46 осіб на суму 3570 грн., вилучено з обігу  411 кг продукції тваринного походження. На продовольчих ринках міста спеціалістами державних лабораторій ветеринарної медицини проведено 27100 експертиз, 58724 лабораторних дослідження, не допущено в реалізацію 3300 кг продукції тваринного походження, направлено на знешкодження 650 кг. 

Триває кропітка робота щодо ідентифікації тварин у приватному секторі. Напередодні професійного свята хочеться сердечно побажати ветеринарам м. Сєвєродонецька бадьорих світанків, спокійних буднів і радісних свят, тепла і благополуччя в родинах.

 

Інформація газети «Сєвєродонецькі вісті»

Последние комментарии