Недбалість та негода призвела до 30 лісових пожеж з початку місяця

Грози та недбайливі люди стають причиною лісових пожеж. З початку місяця їх вже сталося 30. І співвідношення тут не на користь людей — на одне загоряння від блискавки приходиться 6 з вини відпочиваючих, говорять працівники державного підприємства “Сєвєродонецьке лісомисливське господарство”.

Із загального числа червневих пожеж, а їх з початку місяця на території усього лісомисливського господарства сталося 30, дві третини приходяться на Сєвєродонецьке лісництво, повідомила нам головний лісничий державного підприємства Любов Хорошилова. Загоряння в основному спостерігалися в безпосередній близькості до міста — неподалік шосе Будівельників та вулиці Вілєсова. І всюди винуватцями загорянь були люди, що нехтували нинішнім режимом підвищеної пожежної небезпеки у соснових лісах та забороною на вход і в'їзд на територію хвойних лісових масивів, введеним міським головою наприкінці квітня.

Загалом у червні від вогню постраждало 2,5 га лісу. Гасили пожежі своїми силами, без залучення рятувальників МНС. Приблизні збитки лісового господарства складають понад 38 тисяч гривень.

Для збереження лісових масивів систематично проводяться спільні рейди лісової охорони, МНСників, правоохоронців та представників виконкому. За червень їх нараховується 27. Результатом перевірок стало затримання шести порушників правил пожежної безпеки у лісах, які понесли адміністративне покарання на загальну суму 442 гривні. Подібні патрулювання триватимуть весь пожежонебезпечний період.

22 червня відбудеться обласний рейд з охорони наших лісів від пожеж за участю обласного управління МНС, облдержадміністрації та обласного Управління лісового господарства.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии