День донора у Сєвєродонецьку відзначили акцією “Крапля надії”

Щодня сотням людей в Україні потрібна донорська кров або її компоненти. Переливання дозволяє рятувати мільйони життів, підтримує проведення складних медичних процедур та хірургічних операцій. Потреби Сєвєродонецьк в плані забезпечення компонентами крові, повністю задоволені. За даними станції переливання крові, в місті не буває дефіциту чуйних і безкорисних людей, які стають донорами. Саме на честь таких людей 14 червня весь світ відзначає День донора. До цієї дати в Сєвєродонецьку пройшла акція “Крапля надії”, покликана популяризувати добровільне донорство.

Переливання крові необхідно людям при багатьох захворюваннях. Щоб не виникало проблем у забезпеченні лікувальних установ компонентами крові, потрібно щоб з кожної тисячі населення донорами були 40-60 осіб.

У Сєвєродонецьку до станції переливання крові щодня приходить 25-30 чоловік, за рік кількість донорів становить близько 5 тисяч, тож в даному питанні наше місто повністю забезпечене. Отримана кров проходить кілька етапів обстежень, щоб повністю виключити можливість передачі будь-яких інфекцій майбутньому пацієнту. Тому донором може стати не кожен.

Підтримуючи ініціативу добровільного та безкорисного донорства, громадські організації міста Сєвєродонецька молодіжна рада, Товариство Червоного Хреста, за підтримки Благодійного фонду народного депутата Олексія Кунченка “Заради майбутнього” провели до Всесвітнього Дня донора, який відзначається 14 червня, акцію “Крапля надії.

В рамках заходу біля прохідних крупних підприємств міста, в районі навчальних закладів, місцях великого скупчення людей, волонтери розповсюджували мотиваційні наклейки, закликаючи городян стати добровольцями у здачі крові.

Наступного дня ініціатори акції прибули до станції переливання крові, щоб підтримати кожного, хто прийшов здійснити по-справжньому милосердну справу і стати донором. На знак подяки кожному з них вручили чорний шоколад та подяки.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

Помогите пожалуйста,нужны

Помогите пожалуйста,нужны доноры второй отрицательной группы,человек умирает(0953392914)

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии