Військово-спортивна гра “Зірниця”

Два дні тривала міська військово-спортивна гра „Зірница”, присвячена 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 75-річчю з дня заснування Луганської області. Участь у ній взяли всі середні навчальні заклади Сєвєродонецька. Організаторами військово-спортивної гри виступили відділ у справах сім’ї, молоді та спорту; відділ освіти та Сєвєродонецький військкомат за підтримки благодійного фонду Олексія Кунченка “Заради майбутнього”. 

Перший етап військово-спортивної гри „Зірница”, присвяченої 68-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні та 75-річчю з дня заснування Луганської області пройшов 29 квітня на спортивній культурно-оздоровчій базі “Лисичанець”. Організаторами гри виступили відділ у справах сім’ї, молоді та спорту; відділ освіти та Сєвєродонецький військовий комісаріат за підтримки благодійного фонду Олексія Кунченка “Заради майбутнього”.

Почувши “Кроком руш!”, 21 шкільна дружина вирушила на урочистий парад-відкриття. Право підняти державний прапор отримали учасники команди 18 школи — переможці минулорічної “Зірниці” - Данил Лісовенко та Валерія Ліхіна. Прозвучав гімн і з вітальним словом до юнаків та дівчат звернувся заступник міського голови Сергій Терьошин.

Естафету вітань підхопив Олег Башкатов, начальник відділу освіти. Він зазначив, що ”Зірниця” — це, перш за все, данина ветеранам, які захищали нашу Вітчизну у війні.

Після представлення суддівської колегії, учасники гри отримали своє перше завдання - теоретичний конкурс на знання історії України, рідного краю та військової теорії. Швидко впоравшись із десятьма запитаннями, команди вирушили на конкурс “Топографічна підготовка”.

Далі кожна дружина слідкувала власним маршрутом. Свої вміння школярі демонстрували у метанні гранати, стрільбі з пневматичної гвинтівки, воєнізованій естафеті „Десант”.

Виключень не було ні для кого. Правила стрільби застосовували на практиці навіть дівчата.

Знищити усі ворожі цілі та вижити, - це не фраза з американського бойовика, це завдання для учасників конкурсу “Лазертаг”, який став новинкою цьогорічної «Зірниці».

І від ворожих куль врятують, і медичну шину накладуть — командну згуртованість демонстрували школярі у конкурсі долікарської допомоги.

Те, що конкурс є актуальним для сучасної молоді підтвердив й міський воєнком Олег Чехута.

Конкурс строю та пісні відбувся вже наступного дня. 30 квітня на площі Радянській команди показали вправність володіння елементами стройової підготовки.

З успішним завершенням “Зірниці” привітав присутніх міський голова Валентин Казаков.

Передав слова привітання й народний депутат України Олексій Кунченко. Його благодійний фонд “Заради майбутнього” вже третій рік підтримує військово-спортивну гру „Зірница”. Й цього разу подарунками від фонду були нагороджені кращі з кращих команд. За результатами всіх конкурсів перше місце посіла команда 15 школи, друге -18 , третьою стала 4 школа.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

А почему не участвовал

А почему не участвовал Олексей Кунченко в метании гранат, хотя да не барское дело, но своим примером бы показал, например как прожить на зарплату азотовцу?

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии