Маємо чотири побратима у трьох країнах

Щороку, в останню неділю квітня відзначається Всесвітній день споріднених міст. Цього разу він припадає на 28 квітня.

Всесвітня федерація поріднених міст, як міжнародна неурядова організація, була заснована в Парижі 28 квітня 1957 року. А перша угода про дружбу і співробітництво між містами країн-союзників по антигітлерівській коаліції – Сталінградом та англійським Ковентрі (містами, практично повністю зруйнованими війною) – з'явилася ще у 1942 році.

Рух міст-побратимів став переконливим прикладом дружби між народами і служіння зміцненню взаєморозуміння між ними. Поріднені міста обмінюються делегаціями, передають одне одному інформацію про ведення міського господарства, тісно співпрацюють у сфері економіки, культури, спорту, науки.

Не став винятком і наш Сєвєродонецьк. Він має вже чотири міста-побратима у трьох країнах світу: Україні, Російській Федерації та Польщі. Сєвєродонецьк пов'язують міцні стосунки з містом Рівне, історія якого налічує аж 7 століть. До того ж Рівне має хімкомбінат аналогічний нашому – «Рівнеазот», що вважається лідером західного регіону України з виробництва мінеральних добрив. Історія Єлені Гури налічує дев’ять сотень років. Це польське місто і Сєвєродонецьк побраталися у 2006 році. Перший  наш російський побратим – Серпухов.

Наприкінці 2012 року до споріднених Сєвєродонецьку міст приєдналося і російське місто Шахти Ростовської області. Це відбулося під час засідання ради Єврорегіон «Донбас» у Ростові-на-Дону. У березні цього року чимала делегація сєвєродончан на чолі з міським головою В.В. Казаковим відвідала м. Шахти, де мери обмінялися договорами про встановлення побратимських стосунків між адміністрацією міста Шахти та Сєвєродонецькою міськрадою.

 

Інформація відділу внутрішньої політики

та зв’язків з громадськістю міськради

  • serpuhov.jpg
  • elenya_gura.jpg
  • shahty.jpg

Последние комментарии