Спрощено процедуру реєстрації автівок

Українським автомобілістам частково полегшили життя. З початку року набули чинності нові правила реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Більш детально про цю процедуру ми дізнавалися у відділенні реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ м.Сєвєродонецька.

З початку року в Україні введена спрощена схема видачі реєстраційних документів водіям. Тепер оформити придбану автівку власник може в будь-якому місті, незалежно від прописки чи проживання. Для цього усі МРЕВ працюють в режимі так званого «Єдиного вікна», тобто реєструють дані одразу в загальнонаціональній базі даних. За словами провідного спеціаліста ВРЕР у м.Сєвєродонецьку Валерія Третьяка, такі нововведення дозволять істотно здешевити вартість встановлення автомобіля на облік.

Наступне нововведення стосується зборів до Пенсійного фонду. Тепер він нараховується лише під час первинної реєстрації транспортного засобу, а при подальшій зміні власника стягуватися не буде. В якості компенсації втрат встановлені диференційовані ставки збору. Якщо раніше автомобілісти сплачували 3% незалежно від вартості авто, то вже в листопаді сума числень буде залежати від ціни транспортного засобу. При первинній реєстрації вона буде варіюватися від 3% до 5%. Вирахувати суму можна самостійно. Для цього достатньо знати, що 3% будуть сплачувати покупці нових автівок, вартість яких не перевищує 165 прожиткових мінімумів.

 

Також Валерій Третьяк нагадав водіям, що з 1 січня 2014 року припиняють свою дію посвідчення водія зразка СРСР. Для заміни власнику авто потрібно принести до ВРЕР старе посвідчення, паспорт, екзаменаційну картку водія, медичну довідку, дві кольорові фотокартки.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии