У Сєвєродонецьку відзначили Всесвітній день соціальної справедливості

Викорінення бідності, забезпечення повної зайнятості та гідної роботи, рівноправності чоловіків і жінок, соціального добробуту і справедливості для всіх — це чи не найголовніше, що турбує сучасне суспільство. Акумулюючи зусилля для вирішення цих питань, наша держава в 2011 році приєдналася до ряду країн, які відзначають 20 лютого Всесвітній день соціальної справедливості. До цієї дати за участю представників міської влади у міському Центрі зайнятості пройшли заходи, спрямовані підвищити рівень працевлаштування серед соціально незахищених верств населення.

20 лютого в Україні відзначається Всесвітній день соціальної справедливості. Однією зі складових соціального добробуту завжди було забезпечення роботою. Тому Сєвєродонецький міський Центр зайнятості відзначив цю дату проведенням численних тематичних заходів, зосередивши увагу на соціально вразливих категоріях громадян, на роботу із людьми з обмеженими можливостями. Першим чином співробітники центру зайнятості спільно з фахівцями управління соцзахисту, медико-соціальної експертної комісії та міськради провели ярмарок вакансій для інвалідів. До участі запросили також потенційних роботодавців — представників міських комунальних та приватних підприємств: ПрАТ “Сєвєродонецьке об’єнання Азот”, ТОВ “Здоров’я”, ДП “Хіметхнологія”, Сєвєродонецька ТЕЦ, ОСББ “Луч”, житлосервіс “Ритм” Сєвєродонецький НД Хіммаш” та “Склопластика”. Вони представили присутнім вільні вакансії, які є на їхніх підприємствах. Найбільш затребуваними були слюсарі, тесляри, токарі, швачки, також було кілька вакансій фармацевта, юриста, інженера та провізора. Всі, хто зацікавився запропонованими пропозиціями, змогли тут же на місці домовитися про працевлаштування.

В іншому залі тим часом розпочався ще один захід, покликаний покращити ситуацію на ринку праці міста — круглий стіл для роботодавців. Участь у ньому також взяли представники підрозділів виконкому міськради. В рамках роботи круглого столу директор Департаменту Економічного розвитку Наталія Колєснік пояснила, яким чином можна отримати державні асигнування для розвитку бізнесу.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Олена Пушкіна розповіла про механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, визначені новим законом “Про зайнятість населення”. Зокрема передбачено, що вони звільняються на рік від сплати єдиного соціального внеску в разі працевлаштування молоді, безробітних віком від 50 років, інвалідів та інших громадян, яким важко конкурувати на ринку праці.

Також цього дня в Центрі зайнятості були проведені семінари для бізнесменів-початківців, для жінок на тему гендерної рівності, для молоді, а також людей, звільнених з місць позбавлення волі.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии