Профорієнтаційна конференція “ІТ-Перспектива”

ІТ-спеціаліст - це не тільки модна професія, а й творча робота з можливістю кар’єрного росту. З метою показати, що саме за галуззю інформаційних технологій майбутнє, 16 лютого у Сєвєродонецькому Технологічному інституті Східноукраінського національного університету імені В. Даля відбулася профорієнтаційна конференція “ІТ-Перспектива”, де майбутнім програмістам давали поради як отримати освіту у цій галузі, як потім знайти роботу і головне, якого розвитку вона може сягнути у найближчий час.

Кожен студент, залишаючи навчальні лави інституту, виходить на шлях пошуку роботи. Неабияким попитом зараз користуються спеціалісти ІТ- технологій, тому що сучасність вже неможливо уявити без комп’ютерів і інших електронних приладів. Завдяки роботі молодих і талановитих програмістів ця галузь розвивається швидше за всіх. Щоб показати перспективи подальшого розвитку інформаційної галузі і можливості самореалізуватися в ній молодим спеціалістам, Сєвєродонецький Технологічний Інститут Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля спільно з українською компанією-розробником програмного забезпечення AltexSoft і за підтримки громадської організації “Сєвєродонецька Молодіжна Рада” та міської ради влаштували профорієнтаційну конференцію “ІТ-Перспектива”.

Учасниками конференції стали студенти СТІ, що визначилися вже з ІТ-професією, та учні шкільних закладів, які займаються програмуванням на аматорському рівні.

Конференція мала кілька напрямків: стан ринку праці; існуючі тенденції, технології і підходи; побудова кар’єри; соціальні, економічні, психологічні аспекти придбання професії; взаємодія учасників ІТ-ринку. По кожному з цих напрямків гості конференції, спеціалісти і представники ІТ-компаній підготували виступ і презентацію.

Про майбутнє програмування і перспективні технології у своїй промові розповів Олександр Кондуфоров, голова відділу розробки програмного забезпечення АльтексСофт . Він назвав основні напрямки роботи провідних ІТ-компаній і їх нові розробки. Ці знання допоможуть молодим ІТ-спеціалістам визначитися з профілем майбутньої роботи.

Інші доповідачі теж розкрили важливі питання, про методи навчання в інституті, працевлаштування, давали поради як правильно скласти своє резюме і як створити стартап.

Учасники конференції у свою чергу мали змогу взяти участь в інтерактивному спілкуванні та отримати відповіді на свої запитання від професійних програмістів.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии