Сєвєродонецьк схилив голову перед пам'яттю про воїнів-інтернаціоналістів

15-го лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територiї інших держав. Віддали глибоку шану і у Сєвєродонецьку, усім без винятку: солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети.

15 лютого 1989 року закінчилася десятилітня афганська кампанія, коли остання колона танків та військових загонів покинула чужу і непривітну землю.

Традиційно цієї дати у Сєвєродонецьку, біля пам’ятника загиблим воїнам- інтернаціоналістам відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. Участь у заході взяли керівництво міста, рада воїнів-інтернаціоналістів, учнівська та студентська молодь.

Мітинг відкрив голова міської ради воїнів-інтернаціоналістів Олександр Бондаренко.

Заступник міського голови Сергій Терьошин подякував воїнам-інтернаціоналістам за те, що вони і сьогодні продовжують громадську діяльність, здійснюючи військово-патріотичне виховання підростаючого покоління.

Секретар міськради Андрій Гавриленко відзначив у своєму виступі, що сєвєродончани схиляють голови перед людьми, які пройшли випробування вогнем, проявивши себе справжніми патріотами.

Почесними грамотами виконкому і грошовими преміями були нагороджені активісти громадської організації “Сєвєродонецька міська рада воїнів-інтернаціоналістів” Олександр Костенко та Василь Біюн.

Воїнів-інтернаціоналістів завжди відрізняла від інших їхня згуртованість, готовність допомагати один одному. Народний депутат України Олексій Кунченко передав у своєму привітанні подяку за таку життєву мужність і підтвердив, що вони не залишаться сам на сам зі своїми проблемами.

Грамотами виконкому і цінними подарунками від Благодійного фонду Олексія Кунченка “Заради майбутнього” нагородили Володимира Лєскіна, Володимира Морозовського, Леоніда Радченка, Костянтина Чижика, Василя Дроботенка, Олександра Дашевського та Віктора Маркіна.

Преосвященнійший Нікодим, єпископ Сєвєродонецький і Старобільський провів панахиду по загиблих. В цей час присутні могли згадати та помолитися за тих, хто вже ніколи не повернеться до рідних домівок.

Від правління міської ради воїнів-інтернаціоналістів, на честь 24-ї річниці виводу військ з Афганистану, Олександр Бондаренко вручив медалі “За заслуги 3 ступеня” Олександру Костенку та Сергію Бондарю. Від Українського союзу ветеранів Афганістану медалі “За заслуги” 2-го і 3-го ступеня отримали Віктор Маркін, Олег Подрєзов, Володимир Морозовський, Валерій Іванов, Ігор Котовенко та Віктор Асєєв.

Привітати присутніх зі святом та вшанувати загиблих прибуло і сєвєродонецьке юнацтво. Хлопці та дівчата з будівельного ліцею висловили бажання прочитати присутнім патріотичні вірші. По закінчені їх виступу відбулося урочисте покладання квітів.

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии