15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого країни СНД відзначатимуть день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цю пам’ятну дату приурочено до дня виводу радянських військ з території Афганістану. Цей день в Сєвєродонецьку є кому відзначати — в нашому місті проживає близько 370 афганців, а загальне число воїнів-інтернаціоналістів — близько півтисячі чоловік.

До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Сєвєродонецьку готуються близько п’ятисот воїнів-інтернаціоналістів. Серед них — бійці за країни Європи, Китай, Єгипет, Мозамбік, Кубу. Всього в списку більше десятка держав. Нещодавно до числа воїнів-інтернаціоналістів приєднали й інвалідів війни Чорнобиля, тих, хто юнаками був змушений проходити військову службу на місці страшної аварії та втратив здоров'я через радіацію.

Найбільше число бійців, які виконували свій обов’язок на території інших держав, складають афганці. В нашому місті їх близько трьохсот сімдесяти.

Голова сєвєродонецької міської ради воїнів-інтернаціоналістів Олександр Бондаренко теж воював в Афганістані. Після війни, у середині 80-х організував у нашому місті перший військово-патріотичний клуб “Форпост”, брав участь у створенні організації воїнів-інтернаціоналістів Сєвєродонецька у 1986 році та у розробці закону про статус ветеранів війни, який був прийнятий в 1993-му.

Закон передбачає, що громадські об'єднання учасників бойових дій, можуть надавати допомогу членам цих організаціїй. Велику увагу воїни-інтернаціоналісти приділяють патріотичномуі фізичному вихованню молоді Сєвєродонецька. У 94-му році при організації організувався структурний підрозділ - Клуб "Каскад". Сьогодні в запасі клубу 5-х чемпіонів України серед військово-патріотичних клубів. Тут навчають прикладному багатоборству, що включає в себе комплекс фізичної та військової підготовки.

Олександр Бондаренко підкреслює: під час війни радянські воїни мали недостатньо спортивних та бойових навичок, що несло свої негативні наслідки. Тож, сьогодні правильне виховання майбутніх захисників Батьківщини, а можливо — й інших країн - є необхідністю.

До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Сєвєродонецьку 15 лютого біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам відбудеться мітинг-реквієм. Початок о 10-й ранку.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии