Світ спорту поглядом художників

“Луганщина спортивна” таку назву дали відкритому міському конкурсу з рельєфної скульптури, присвяченому 75-чу утворення нашої області. В творчих змаганнях взяли участь вихованці дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв з шести міст Луганщини. Юні сєвєродонецькі художники продемонстрували на конкурсі високу майстерність і завоювали два призових місця та один заохочувальний приз.

Рельєфна скульптура — окремий і доволі складний вид образотворчого мистецтва, якому сьогодні бракує уваги — вважають організатори відкритого творчого міського конкурсу, присвяченого 75-літтю утворення Луганської області. Виправити таку несправедливість щодо рельєфної скульптури старалися учасники конкурсу - 25 вихованців дитячих художніх шкіл та художніх відділень дитячих шкіл мистецтв з шести міст Луганщини — Рубіжного, Новодружевська, Сватового, Привілля, Лисичанська та Сєвєродонецька.

Аби легше розібратися із конкурсним завданням перед початком змагання суддівська колегія — фахівці коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв — провели для юних митців майстер-класи й поділилися премудростями створення рельєфів, тими практичними навичками, завдяки яким можна зробити рельєф сприйнятним в різних умовах освітлення. Конкурс мав назву “Луганщина спортивна”, тому роботи учасників показували все розмаїття видів спорту і фізичної культури, все це в русі і з дитячою безпосередністю.

Паралельно з відкритим міським конкурсом, де Сєвєродонецьк представляли лише шестеро художників, проходив і суто місцевий, в якому взяли участь близько сорока учнів художньої школи нашого міста.

У відкритому конкурсі в старшій віковій групі перемогу здобув учень Привольнянської школи мистецтв Владислав Зинов'єв, у середній віковій групі кращою була Поліна Запорожченко з Лисичанська, а у молодшій перемога дісталася сєвєродончанці Альоні Величко. В цьому ж конкурсі наші художники Віктор Трунов та Євгенія Саєнко отримали у своїх вікових групах відповідно друге місце та заохочувальну нагороду. Щодо суто міського конкурсу, то тут успіху добилися Костянтин Андрєєв, Олеся Величко та Анастасія Мілюкова.

Всі переможці та призери, а також викладачі, які їх підготували, отримали подарунки, а всі учасники — дипломи конкурсу та були запрошені до наступних творчих змагань, що відбудуться навесні.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии