До приходу весни готові

6 лютого відбулися штабні тренування органів управління і сил цивільного захисту міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій на тему: «Виконання завдань під час весняного льодоходу та повені».

Метою тренування стала перевірка готовності органів управління цивільного захисту міста та їх керівників до виконання завдань під час виникнення надзвичайної ситуації; організація взаємодії між органами управління, підвищення уміння їх підлеглих та всебічне забезпечення у ході реагування на надзвичайні ситуації природного характеру; а також - спільне розглядання проблемних питань з реалізації вимог законодавчих актів та відпрацювання дій щодо інформування й оповіщення населення про загрозу і виникнення повені.

До тренування залучили спеціальні міські комісії, відділи цивільного захисту міськради та МНС, міськвідділ Держтехногенбезпеки, спецслужби цивільного захисту міста, Сєвєродонецьке міськрайонне управління Держсанепідслужби, ТОВ «ТАУН СЕРВІС», КП «СКС» та підприємства, що закріплені за селищами міськради на період проходження льодоходу та повені.

Провів захід начальник відділу цивільного захисту, екологічної безпеки та охорони праці міськради, заступник голови ради БЖД Олександр Гречишкін. У своєму виступі він зокрема зазначив, що у разі виникнення повені, до зони затоплення потрапляють мікрорайон Щедрищеве, селища Сиротине, Синецький, Павлоград, Воєводівка, частина селища Борівське, а також деякі підприємства міста.

Під час тренування практично відпрацьовано дії органів управління та сил цивільного захисту при загрозі та виникнення повені, а також наголошено на недопущення забруднення зливальних каналів, що може привести до надзвичайної ситуації.

Для присутніх фахівців також було продемонстровано відеролики про дії рятувальників та різних спецслужб під час повені.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии