Кримінально-виконавча інспекція звітує

Рік від року дещо зростає кількість осіб, які проходять по обліку у міському відділі кримінально-виконавчої інспекції. Не став винятком і 2012-й, коли число таких фігурантів обліку збільшилось на 10% і склало 953 особи.

Таке зростання відбулось в основному за рахунок осіб, засуджених до виконання громадських робіт, та осіб, звільнених від відбуття покарання з випробувальним терміном, розповідає Ольга Шишак - начальник міськвідділу кримінальної виконавчої інспекції. Наразі суд стосовно певної категорії засуджених і адмінпорушників все частіше виносить таку міру покарання, як громадські роботи, які не потребують спеціальних навичок — її відбувають доволі швидко й з користю для громади.

За 2012-й спокутували свою провину перед суспільством з мітлою та лопатою 176 чоловік. Основна частина - на комунальних підприємствах і закладах міста та 20-ро — у Борівській і Сиротинській селищних радах. Та не всі засуджені до громадських робіт серйозно ставляться до такої міри покарання, ухиляються від неї, надають невірні особисті дані. З такими особами чинять суворо по закону, зазначають в інспекції.

За 2012-й стосовно 13 осуджених спрямовано подання в прокуратуру для порушення карної справи за ухиляння від громадських робіт, наразі вже винесено 7 обвинувальних вироків. За минулий рік стосовно 39 адміністративних порушників, які не дотримувались порядка та умов виконання громадських робіт чи ухилялися від них замінили громадські роботи на адміністративний арешт. Однак, як показує практика, більшість осіб, засуджених до виконання громадських робіт, сумлінно виконують присуд і не мають нарікань з боку комунальних підприємств.

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии