Традиційні та нові методи роботи міського терцентру соціального обслуговування

Територіальним центром соціального обслуговування за 2012 рік було надано послуги 5 з половиною тисячам сєвєродончан. На рівні з давно працюючими відділеннями центру, звичними для багатьох напрямками роботи, впроваджуються і нові моделі соціальної роботи, такі як мультидисциплінарна команда, мобільний соціальний офіс, гаряча телефонна лінія. Встиг завоювати довіру і полюбитися городянам так званий Університет третього покоління.

На обліку у відділенні з надання соціальної допомоги на дому перебувають понад 800 осіб поважного віку - одиноких непрацездатних громадян. За 2012 рік спеціалістами відділення з надання адресної грошової та натуральної допомоги були обстежені матеріально-побутові умови проживання і надана натуральна і матеріальна допомога на загальну суму 460 тисяч гривень понад трьом тисячам сєвєродончан, які перебувають у скруті.

Відділення соціально-побутової адаптації надає послуги різного характеру для тисячі 700 людей поважного віку, серед яких особи з обмеженими фізичним можливостями. Крім послуг маляра, слюсаря, швачки, перукаря тут надасть консультації педагог, психолог, юрист. У 2012 році впроваджені інноваційні моделі соціальної роботи, а саме: створені і працюють мультидисциплінарна команда, стаціонарний та мобільний соціальний офіси, гаряча телефонна лінія: 4-40-12 та 066-188-05-35.

А ще для людей елегантного віку відчинив свої двері Університет третього покоління, на 8 факультетах якого навчається 215 студентів. Всі вони доводять собі і оточенню, що навчатись ніколи не пізно, і компютерної грамотності також. Передавати навички та знання студентам дозволяє нова техніка, сучасні ноутбуки, якими забезпечила Університет міська влада на чолі з Валентином Казаковим, а також народний депутат України Олексій Кунченко, які підтримують терцентр і у інших напрямках.

Відділення соціально-медичних послуг проводить реабілітаційно-оздоровчі заходи, ними за 2012 рік скористалися 600 сєвєродончан. Міні-санаторієм називають це відділення його відвідувачі, спілкуючись після масажу або процедур за чашкою фіточаю.

 

Джерело: ТРК СТВ

Последние комментарии